Angı, “Pandemi süreci ile birlikte işler yavaşladı ama durmadı” 

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı mevcutta devam eden projeleri ve yeni dönem için öngörülerini BBN Haber’e özel değerlendirdi
Angı, “Pandemi süreci ile birlikte işler yavaşladı ama durmadı” 

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı BBN Haber’e özel yaptığı açıklamalarda yatırımları değerlendirdi. 2020 yılı ile birlikte devam eden işlerinin bir kısmının yine aynı ay bitmesinin planlandığını aktaran Angı, süreci okuyucularımız için değerlendirdi. Angı, “Gar inşaatında önceki yüklenici sıkıntıya girdiği için kalan işler tekrar yeni ekip tarafından yürütülmeye başlanmıştı. Çevre yolu 2. Etabı devam ediyor. Lojistik Merkez ise bitmek üzere. Şehir hastanemizde de ilk etap olan kısım aşağı yukarı bitti eksikler tamamlanıyor. İlave kısımla beraber hizmete mi açılacak yoksa etap halinde mi açılacak gibi değerlendirmeleri bakanlık yürütüyor. Önümüzdeki 1 ila 1 buçuk ay arasında yeni YHT garımız bitmiş olacak. Son noktaya yaklaşıldı. Tüm işlerin bir an önce bitilmesi bizimde arzumuz fakat pandemi süreci ile birlikte tedbirler kapsamında ekiplerde düşürülmeler oldu. İşler durmadı ama yavaşladı” dedi.

“İNSANA DEĞER VEREN BAKIŞLA HAREKET ETTİK”

2003 yılından bu yana sağlığı esas alan bir yaklaşımla hareket ettiklerini kaydeden Angı, eski hastanelerin durumlarını anımsattı. O dönemlerde sağlığın çöküntüde olduğunu belirten Angı, “Bir zamanlar bu ülkede çok kötü durumda olan eski hastaneler vardı. Ama 2003’ten itibaren sağlığı esas alan yaklaşımla çalışmalara başladık. İyileştirmelerle birlikte ülkeye yepyeni hastaneler kazandırdık. Hizmeti vatandaşın ayağına götürme hususunu esas aldık.  17 - 18 yıldır canla başla bir çalışma örneği sergiledik. Bu ülkenin her yıl bütçe kalemleri çıktığı zaman sağlık arka sıralarda kalıyordu. Devlet tamirat bile yapamıyordu. Ama 2003’ten sonra süratli bir şekilde eğitim ve sağlık bütçelerimiz çok yükseltildi. Çünkü insana değer veren bir bakışla bu güne geldik. Baktığımızda şehrimizde hamd olsun yepyeni modern hastaneler kazandırdık.  Şehir Hastanesi ile birlikte Konya dev bir hastaneye kavuşacak” ifadelerini kullandı.

“MUTFAK TARAFINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Tarım alanında faaliyete geçirilmesi planlanan yatırım programları olduğunu ifade eden Angı, “Konya bir tarım şehridir. Sulama artık tarımın olmazsa olmazı. Kapalı havza olmamızdan dolayı yüzey ve yer altı suyumuz yetmiyor. Bunun üzerinde yoğun çalışmalar var. Uzun yıllar etütlerinin yapılması, fizibilitelerin çıkarılması ve yatırım programları ile birlikte mutfak tarafında çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE TURİZM FAALİYETLERİ ÖN PLANDA OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile turizm alanında da şehrin çehresinin değiştirilmesi yönünde çalışmaların olduğunu belirten Angı, şehrin kültür ve değerlenin korunarak yaşam alanı oluşturulması noktasında çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti. Angı yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Turizm destinasyonları ile faaliyetlerimiz de sürüyor. Konya’nın tanıtımına katkı sağlamak, ekonomiye turizm desteği sağlayacak faaliyetler yine gündemimizde. Her ilçede tarihimizin getirdiği o mirasın ve doğal güzelliklerin korunması konularına ağırlık vereceğiz. Şükran Mahallesi yenilenme çalışmaları geçtiğimiz dönem Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi’nin emekleriyle başlamıştı. Şu anda Meram Belediyesi o bölgeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla koordinasyon içinde tarihi bugüne taşıyıp ama bugün yaşanabilecek bir mekâna dönüştürmek amacında. Çünkü orası şehrin göbeği ve Selçuklunun yaşadığı o süreci bugüne taşıyabilmeniz oldukça önemli.”

EYLÜL AYINDA YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Mevlana Türbesi’nin etrafında yapılacak iyileştirme çalışmalarını da değerlendiren Angı,  “Büyükşehir Belediyemiz, bakanlıkla beraber yenileme projesi hazırlıyor. Eylül itibariyle yıkım çalışmalarını başlatıp Altın Çarşı için faaliyetlere başlanacak. Şehre girdiğiniz zaman şehrin tarihi yapısını bugün yaşanabilir mekânlara dönüştürülecek. Hem şehir insanı hem de ziyaretçiler şehrin bütünlük içerisinde oluşunu görebilecek. Tüm bu çalışmalarımız şehir kimliği adına önemli çalışmalar. Yine cephe iyileştirmesi ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Özetle yeni dönemde başlanmış olan işlerin hızlandırılması, ilaveler varsa bunların da dahil edilip şehri gelece hazırlamak en temel amacımız.  Bu şehrin insanı bir medeniyeti temsil ediyor. Bilimle uygulamayı birlikte yürüterek  geleceğe çok daha emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayşegül ERTUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.