Asgari ücret 30 bin TL, internet bedava!

Asgari ücret 30 bin TL, internet bedava!
ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, BBN Türk'e konuk oldu. Çarpıcı açıklamalar yapan Dr. Oğan, asgari ücret hedefini açıklarken gençlere de bedava internet müjdesi verdi. Oğan, HDP ve Hüda Par için de sert açıklamalarda bulundu.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, BBN Türk’e konuk oldu. Oy oranından güncel siyasi gelişmelere, Hüda Par ve HDP’den ekonomiye kadar açıklamalarda ulunan Oğan gençlere müjdeler verirken asgari ücreti de 30 bin lira yapacaklarını söyledi.

“Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim Türk milletine bir sözümüz vardı. ‘Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi çok konuşuldu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun değil de Türk milliyetçisi birini aday yapsınlar çıkıp destekleyelim’ dedik. Türk milliyetçisi bir aday olmazsa çıkar aday olurum’ demiştim. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayıyım” diyerek neden aday olduğunu açıklayan Oğan, “İnsanlar üçlü bir tahterevalli peşindeydi. Bir tarafta solun adayları Kılıçdaroğlu ve İnce diğer yanda Erdoğan olacaktı ve yaparsa yine Erdoğan yapar deyip neticeye ulaşacaklardı. Sinan Oğan aday olunca hesapları bozuldu. 100 bin imza aslında çok kolay toplandı. Tek sıkıntı hafta içi olmasıydı. Hafta sonunda çok rahat bir şekilde imzamlar oldu. Onlar daha çok tanınıyormuş gibi görülüyor ancak toplum bunlardan yoruldu, bıktı. Erdoğan 21 yıldır iktidarda, Kılıçdaroğlu 10-11 seçim kaybetti. Muharrem İnce 20 senedir mecliste milletvekili. 2018’de aday oldu ‘adam kazandı’ deyip çekip gitti. Bunlar köhne siyaseti temsil ediyorlar. Sinan Oğan tanındıkça, Sinan Oğan vatandaşlarca bilindikçe o dezavantaj avantaja dönüşecek. Onlar yavaş yavaş sönerken Sinan Oğan’ın istikrarlı yürüyüşü sürüyor. Seçim ikinci tura kalacak ve inşallah biz ikinci turda zafere ulaşacağız” dedi.

İKİ UCU BÖLÜCÜ DEĞNEK

Kararsız seçmen, kararlı seçmen olgusuna da değinmek lazım” diyen Oğan, “Siyasi yelpazede sol ve sosyal demokratların oyu maksimum yüzde 25-30’dur. Siyasal İslamcılar ve muhafazakarların oyu da20-30 bandındadır. Milliyetçi seçmen ise yüz de 30’dan başlıyor. Yüzde 60’a kadar çıkabiliyor. Milliyetçi seçmenin tek adayı biziz. Türk milliyetçileri kararlı bir şekilde ‘ben ne Erdoğan’a ne Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğim’ diyor. Bu kitle Türk milliyetçilerini birleştirmemiz için Sinan Oğan’a güveniyor. Türkiye’nin aydınlık yüzü, geleceği olan, temiz siyaset yapan, projeleri olan bir lideri var artık. Bu kitle aynı zamanda HDP ile aynı sandığa girmek istemiyor, yine Hüda Par ile yol yürümek istemiyor. Çünkü iki ucu bölücü değnek. Seçmenimiz ‘HDP ile Hüda Par arasında beni sıkıştırma’ diyor. HDP, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklara Kızıl Kürdistan gecekondusu kurmak isterken Hüda Par’da bu topraklarda Yeşil Kürdistan gecekondusu kurmak istiyor. Biz ve bizi destekleyen kitle olduğu sürece Türkiye’nin Kızıl Kürdistan ya da Yeşil Kürdistan endişesi olmayacak” diye konuştu.

İNTERNETİ BEDAVA YAPACAĞIZ

“Biz artık ülkenin devlet adamı ihtiyacını karşılayacağız” diyen Oğan, “Bu ülkenin ciddi, sözüne güvenilir devlet adamlarına ihtiyacı var. Biz bunun için buradayız. Adaleti mutlaka tesis edeceğiz. Kimse mahkemelerde dosya takibi için rüşvet vermek zorunda kalmayacak. Bununla ilgili teknolojik çözümlerimiz var. Bazı katalog suçları yapay zeka hakimlerine teslim edeceğiz. Mahkemelerin yükünü alacağız. Katip yazacak ve sonuçları bilgisayara girecek. Yapay zeka ile suç çıktısı alınacak. Kolay bir şekilde sonuca ulaşacağız. Biz Türkiye’yi 5G, 6G’nin üretim merkezi yapmalıyız. İnternet altyapısında Avrupa’nın en gerisine düştük. Gençlere müjdem var. İnterneti bedava yapacağız. Tabi sadece gençler değil herkes yararlanacak. Uydu bağlantılı sensörlerle orman yangınlarını da erken önleme sistemi ile engelleyeceğiz” ifadelerini kullanıldı.

TERÖRÜN MECLİS ŞUBESİ OLACAKLAR

Bölücü unsurların Meclis’e taşınmak istediğine dikkat çeken Oğan, “HDP neyse PKK odur. Hüda Par ne ise Hizbullah odur. Bunlar terör örgütüdür. Zamanında SHP’nin yaptığı tarihi hatayı tekrarlayıp bölücü unsurları Gazi Meclis’imize taşımaya çalışıyorlar. Bunlar Türk bayrağından rahatsız olan gafillerdir. Onlar terörün Meclis şubesi olacak. HDP ile Hüda Par arasında sadece isim ve renk değişikliği var. Yani yöntemleri ve renkleri farklı. Birinin rengi kızıl diğerin rengi yeşil. Özele indiğimizde Kürdistan hedeflerinden hiç vazgeçmiyorlar. Tapulu arazilerimize gecekondu kurmak isteyenlere bu toprakların üstünde değil altında yer var” dedi.

SİNAN OĞAN’IN OY ORANI NE?

Oy oranı hakkında da açıklama yapan Oğan, “Yüzde 7 ile 9’luk bir tabana oturduğumuzu net bir şekilde ifade edebiliriz. Öncellikli hedefimiz buydu. Şu an Yüzde 9-16’lık bant için mücadele ediyoruz. Sonraki hedefimiz ise yüzde 30’luk temsil oranına ulaşmak. İyi Parti şu an yüzde 6’larda. MHP’de yüzde 10’lardan yüzde 6’larda. AK Parti yüzde 28 bandında. CHP de halen yüzde 30’ları yakalayamadı. Biz her tabandan oy alabiliyoruz. ”

ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRI OLACAK

Asgari ücrete ilişkin de açıklama yapan Sinan Oğan, “Çalışanlarımız asgari ücrete tabi edildi. Yoksulluk sınırında asgari ücreti vadediyorum. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 30 bin liradır. Biz bunu asgari ücret olarak vaat ediyoruz. Milyonlarca insan asgari ücret ile açlık sınırının altında çalışıyor. Bugün açlık sınırı 9 bin 500 lira oldu. Asgari ücretin en azından şimdilik yoksulluk sınırında olmalı. Bizi vergide reform yapacağız. Rant vergisi ile kaynak oluşturacağız. Plan tadilat ile 10 milyonluk arsa bir gecede 100 milyon oluyor tek bir vergi vermiyor. Biz bu rantiyeden vergi alacağız. Böylelikle gerekli kaynağı üreteceğiz. Genç işsizliği bitireceğiz. Liyakatsizliği ortadan kaldıracağız. Biz bu ülkeyi ileri teknoloji merkezi haline getirirsek, çip üretim merkezi yaparsak hem buradaki gençlerimizin önünü açacağız hem de yurt dışına gitmiş gençlerimizi geri getireceğiz. Üniversitelerdeki dayatmacı anlayışı yıkacağız. Profesyonel yönetim anlayışı çerçevesinde yeni bir rektörlük sistemi getireceğiz. Gençler yarınlarından ümitvar olup kendilerini rahat bir şekilde ifade edecek. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri daha umutlu ve özgür bireyler olarak yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. (www.bbnhaber.com.tr)

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum