CB Erdoğan saldırının ardından ilk kez konuştu

BRICS Zirvesi kapsamında Rusya'da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'ta yaşanan terör saldırısına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Putin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede saldırıyı sert bir dille kınayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede yaptığı açıklamalarda, “4 şehrimiz var, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BRİCS Zirvesi'nin ardında ise, "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve 'Tam Bağımsız Türkiye' idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.