CHP lideri Özel: Bahçeli'nin sözlerine kıymet veriyoruz

CHP lideri Özel: Bahçeli'nin sözlerine kıymet veriyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ikinci barış süreci çıkışına ilişkin tam destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Türkiye'de huzur ve barış ortamının sağlanmasının önemine vurgu yapan Özel, "Eğer bu ülkede bir daha kan dökülmeyecekse, anaların gözyaşları dinmeyecekse, biz bu süreçte atılacak her adımı kıymetli buluyoruz. Ülkede gerçek anlamda bir barış sağlanacaksa, bu bağlamdaki sözlere değer veriyor ve destekliyoruz. Terörün sona erdirilmesine yönelik her türlü girişime tam destek vereceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel'in konuşmasından öne çıkan ifadeler şunlar:

Kapalı kapılar altında birtakım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp sözler veriliyor. Bahçeli'nin kendi iradesiyle "tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan kürsüye gelsin.

Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın" diyen bir dille karşı karşıyayız.

Türkiye'de bir daha kan akmayacaksa anaların gözünden yaş akmayacaksa. Ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz.

Sayın Bahçeli ve siyaseti 'U' dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşidi. İmralı canisi derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?

Devlet Bey'in bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç olmayacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.