Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yol ve kalkınma vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi’ne video mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi’ne gönderdiği video mesajında, yolların medeniyetin sembolü olduğunu belirtti. Türkiye’nin ulaşım ve altyapı alanında gerçekleştirdiği büyük projelerle önemli bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Erdoğan, ulaşımın sanayi, üretim, turizm ve ticaret gibi alanlarda gelişmenin anahtarı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu kongrenin, sektörün önde gelen isimleri ve kamu-özel sektör kuruluşlarını buluşturmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Ayrıca kongrenin organizasyonunda emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumları tebrik etti.

Uluslararası Yol Federasyonu’nun, daha güvenli ve sürdürülebilir yol ağları oluşturulması yönündeki çalışmalarına değinen Erdoğan, bu yılki kongrenin temasının “Hareketliliği güçlendirmek için bağlanıyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceğin sağlayıcısı olarak yollar” şeklinde belirlenmesini doğru bir tercih olarak nitelendirdi.

Erdoğan, Türkiye’nin altyapı yatırımları kapsamında birçok önemli projeye imza attığını belirterek, Avrasya Tüneli’nden Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ne, Ovit Tüneli’nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar çeşitli projelerin ülkenin gurur kaynakları olduğunu ifade etti. Ayrıca, Karadeniz Sahil Yolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerin şehirler arası bağlantıları güçlendirdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin mevcut durumda 4.000 km otoyol ve 30.000 km bölünmüş yol ağına sahip olduğunu belirten Erdoğan, 2053 yılı hedefleri doğrultusunda bu rakamların sırasıyla 8.300 km ve 38.000 km’ye ulaşacağını açıkladı. Kongreye katılan tüm kurumlara ve firmalara teşekkür ederek mesajını tamamladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.