Deva Partisi Konya İl Başkanı Karaca’dan bayram mesajı

Deva Partisi Konya İl Başkanı Karaca’dan bayram mesajı
Deva Partisi Konya İl Başkanı Karaca’dan bayram mesajı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr.Seyit Karaca Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. “Kurban yaklaşmak, yakınlaşmaktır!” diyen Karaca yayınladığı mesajda şunları söyledi:

 

“Her anlamda olağanüstü şartlarda bir “Kurban Bayramı”idrak ediyoruz. Dünden itibaren bu bayramın bereketi üzerimize düşmeye başladı. Yarın da bayram namazını müteakip kurbanlar kesilecek ve bayram sevinci tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de yaşanacak. Öncelikle tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, insanlığın kurtuluşuna vesîle olmasını niyaz ederim. Bu bayramın geçmiş yıllardan en önemli farkı salgın hastalık nedeniyle alınan ve uyulması gereken tedbirler kapsamında “maske, mesafe ve temizlik” kurallarına uyarak bayram yapacak olmamız. Yine en önemli farklardan bir diğeri de Kurban Bayramından ayrılmaz bir ibadet olan “Hac” ibadetinin salgın hastalık nedeniyle tüm dünyadan katılımla yapılamaması. O nedenle Kabe-i Muazzama, Arafat, Mescid-i Nebevî gibi birçok mübarek mekan geçmiş yıllardaki kalabalıkları misafir edemiyor. İnşaallah bu şartlarda idrak ettiğimiz son Kurban ve son hac olur. Eski coşkumuz ve neşemize tekrar kavuşuruz.”

 

Kurban vesilesiyle imkânı olanların ihtiyaç sahipleri ile yapmış olduğu dayanışma ve kaynaşmanın önemine vurgu yapan Karaca sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Toplumumuzun içinde bulunduğu sıkıntıları her anlamda dayanışma ile çözebiliriz. İhtiyaç sahiplerinin bayram günlerinde ziyaret edilmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi, büyüklerin ziyaretle hatırlarının sorulması, küçüklerin bu bayramlara ilişkin kültürel kodları geleceğe taşımaları için sevindirilmeleri büyük önem taşımaktadır. Her insan için belirlenmiş ömür içerisinde hayatı daha değerli kılan da tamamen bu aktivitelerdir. Ülkemizde ve ilimizde, dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmada uzmanlaşmış, güvenilir yardım kuruluşları vasıtasıyla üzerimize düşen kurban ve yardımlaşma yükümlülüğünü kolayca yerine getirebiliriz” diyen Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu bayramda dikkat çekmek istediğim önemli bir nokta da “salgınla mücadele bayram sevinci yaşamanın bir adım önünde” gelmelidir. Zira her türlü sevinç gerçek anlamda sadece sağlıklı iken yaşanabilir. İlimizde salgın hastalığın en yüksek değerlerine ulaştığımız günleri yaşadığımız hatırdan çıkarılmamalıdır. “Aşısı bulunana kadar bu hastalığa yakalanmamak için tedbirli davranmak” dışında hepimizin yapacağı başka bir şey yoktur. İlimizdeki hastanelerde yaşanan yoğunluğa en hızlı çözüm, açılış hazırlıklarının bitirildiği bilgilerini aldığımız şehir hastanesinin süratle açılıp hasta almaya başlamasıdır. Salgının başladığı ilk üç aylık dönemden çok daha yoğun olan hasta sayımız için bu adım çok önemlidir. Kamu ve üniversite hastanelerimiz gibi özel hastanelerimiz de ciddi bir yoğunluk yaşamakta ve gelen hastaların yatarak tedavi ihtiyaçlarına yeterince cevap verilememektedir. Fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarına da bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Şehir hastanesi geciktirilmeden salgınla mücadele öncelikli olarak devreye alınmalıdır.”

 

Dr.Seyit Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

 

“DEVA Partisi İl Kurucu Heyeti olarak İl Yönetim Kurulumuzu oluşturup Genel Merkezimizin onayına sunmuş bulunmaktayız. Onayı müteakip ilçelerimizdeki teşkilatlanma çalışmalarını da tamamlayıp misafir kabulüne hazır hale getirdiğimiz İl Merkezimizde hemşehrilerimizle buluşmaya can atıyoruz. Hemşehrilerimizin de bizleri heyecanla beklediğini biliyoruz. Bu vesileyle şahsım ve İl Kurucu Heyetimiz adına tüm hemşehrilerimizin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.