Fahrettin Yokuş’tan ‘Andımız’ tepkisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından andımızın okutulmasını engelleme ve devlet madalyasından Atatürk'ün çıkarılması kararına sert tepki gösterdi.
Fahrettin Yokuş’tan ‘Andımız’ tepkisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından andımızın okutulmasını engelleme ve devlet madalyasından Atatürk'ün çıkarılması kararına sert tepki gösterdi. 10 Mayıs 1933 yılından 2013 yılına kadar okullarda okutulan Andımız’ın artık okutulmadığını ifade eden Yokuş, şunları söyledi: “8 Ekim 2013'te Millî Eğitim Bakanlığının İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 1'inci maddesini iptal etmesi üzerine Türk Eğitim Sendikasının açmış olduğu dava sonucu Danıştay 8. Daire Başkanlığı 24 Nisan 2018'de Andımız'ın tekrar okullarımızda okutulmasına karar verdi. Ancak hepinizin bildiği gibi, siyasi iktidar mahkeme kararına uymayarak üç yıl bekledi. Meğer ki başka amaçları varmış. İtiraz etmiş Millî Eğitim Bakanlığı Danıştay kararına. Danıştay Daireler Üst Kurulu da en son olarak kararı iptal ediyor, yani diyor ki: "Andımız okunmasın." Her ne kadar Danıştay önce "Evet." dediyse de sonra da "Hayır." diyor. Niye acaba? Hukuk ne olmuş? Çatallaşmış.”

 “TÜRK MİLLETİNİN DÜŞMANLARI”

TBMM kürsüsünden milletvekillerinin bulunduğu sıralara  “Şimdi, sormak lazım bu kürsüden Andımız'a kim karşı?” diye soran Yokuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “

Herkes koro hâlinde der ki: "PKK ve terör örgütleri." E, iyi de bu ihanet şebekesi buna karşı diye açılım sürecinin hatırına niye biz Andımız'ı kaldırıyoruz? E, kaldırıyoruz. Bununla da hızımızı alamıyoruz, Türk milletinin düşmanları, Atatürk'ün de düşmanlarıdır içeride ya da dışarıda fark etmez. İktidarımız -bu da mı PKK talebi bilmiyorum- diyor ki: ‘Yahu bu Cumhurbaşkanlığımızın, efendim, nişan ve madalyalarından Atatürk resmini, silüetini çıkaralım.’ TÜRK EĞİTİM-SEN yine dava açıyor "Olmaz böyle şey" diyor. Danıştay 8. Daire: "Evet, haklısın." diyor ama yine, Danıştay İdareler Kurulu bunu da reddediyor. Sonuçta, AK PARTİ iktidarımız muradına eriyor, artık okullarımız da "Türk'üm" denmeyecek, "doğruyum" denmeyecek, Atatürk'ün adı okunmayacak”

 “BİZ TÜRK’ÜM DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Atatürk ve Cumhuriyet’in kazanımlarını yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Yokuş ”Şimdi, AK Parti muradına erdi de bir şeyi buradan söylemek isterim: Vallahi hiç kusura bakmayın, biz, ‘Türk'üm’ demeye devam edeceğiz, yüreğiniz yetiyorsa sesimizi kesin.  Biz, Büyük Atatürk'ü ve tüm ecdadımızı başımızın üzerinde taşımaya devam edeceğiz, ısrarla bunu yapacağız, yüreğiniz yetiyorsa sesimizi kesin. Tekrar söylüyorum, siz ne yaparsanız yapın bizi biz yapan millî ve manevi değerlerimizi korumaya, kollamaya, ihya etmeye devam edeceğiz. Buradan, büyük Türk milleti adına söz veriyoruz: Büyük Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyeti, cumhuriyetin kazanımlarını yaşatmaya ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz. Ne mutlu Türk'üm diyene” dedi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.