Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ekici güven tazeledi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ekici güven tazeledi
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ekici güven tazeledi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici kongrede şunları söyledi:

 

Bugün, bu salonda Türkiye’mizin güzel şehri Konya’mızda tarihi bir güne tanıklık etmek için bir araya geldik. Ülkemizin, Milletimizin ve tüm insanlığın geleceğine umut olacak Gelecek Partimizin Konya 1. Olağan Kongresini gerçekleştirmek için toplandık.

Sultan Alparslan’ın mirası bu topraklarda bizler ne badireler atlattık. 1243’te esarete mahkûm edilmeye çalışılan bir millet Söğüt’te yeniden filiz attı. 1402’de Ankara’da kırılan ümitler 1453’te yeniden kök saldı. 1919’da “yok oldular” derlerken Erzurum, Sivas ve Amasya’da Anadolu’nun inancını gördüler.

Bugün bu inanç, hocamın selamına istinaden ayağa kalkmış ve “ve aleyküm selam” demektedir.

Hocam selamınızı aldık “VE ALEYKÜM SELAM”.

Şanlı geçmişinde Selçuklu’ya başkentlik yapan bu topraklar 21.yüzyılda sayın Genel Başkanımızın liderliğinde yeni ve tarihi bir misyon yüklenmiştir.

Bu misyon “adil ve müreffeh bir Türkiye” misyonudur.

Bu misyon, “yeniden büyük ve güçlü Türkiye” misyonudur.

Bu misyon adaletin ve barışın hakim olacağı “yeni bir medeniyet inşası” misyonudur.

Bu misyon “insan onurunun, temel hakların ve özgürlüklerin korunduğu bir Türkiye” misyonudur.

Konya’mız yüklenmiş olduğu bu misyon ile Türkiye’mizin ve gönül coğrafyamızın lider şehri oluyor.

Sayın Genel Başkanımızın Cihanbeyli teşkilatımızın açılışında ifade ettiği gibi “Bu toprakların kaderini bu toprakların çocukları belirleyecek.”

Bu toprakların çocukları Anadolu gibi saftır, bozulmamıştır. Ahlaki değerlerini ve üstünlüklerini kaybetmemişlerdir. Hiç kimseye zulmetmezler. Zulme dur demekten ve hakkı ortaya koymaktan da asla çekinmezler.

Bu toprakların çocuklarının tek derdi vardır o da “Adaleti yeniden ayağa kaldırmaktır.”

Zira Selçuklu Veziri Nizamülmülk’ün bundan 11 asır önce ifade ettiği gibi “Mülk (yani devlet) küfürle payidar olabilir ama zulümle, adaletsizlikle asla payidar olamaz.”

Gençler Yazmış “Gelecek Biziz, Gidecek Onlar”

Evet, “Gidecek Onlar”

“Gidecek Adaletsizlikler” “Gidecek Yolsuzluklar”, “Gidecek Yoksulluk”, “Gidecek Yasaklar”

Aziz Hemşehrilerim!

Sayın Genel Başkanımız Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra Konya’mız sahipsiz ve yetim kalmıştır. Konyamız son 4 yıldır maalesef kamu yatırımlarından hakkettiği payı alamamıştır. Sayın genel başkanımızın başbakanlığı döneminde müjdesi verilen birçok büyük proje ya yarım bırakılmış ya da ağır aksak ilerlemektedir.

Örneğin Konya tarihinin en büyük yatırımı olan Konya Metrosu’nun ilk etabının 2018 yılında, tamamının da 2020 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Ama Konya Metrosunda hala somut bir ilerleme görememekteyiz.

Diğer büyük Konya projelerinde de maalesef durum aynıdır. Konya’mızın ve Türkiye’nin 100 yıllık rüyası olan Konya Ovası Projesi yılan hikayesine dönmüştür. Projenin ilk aşaması olan ve çiftçilerimizin büyük umutlarla beklediği Göksu Nehri’nin suyu hala Konya Ovası’na getirilememiştir.

Genel Başkanımızın Başbakanlığı zamanında başlatılan Konya-Alanya yolundaki kuşyuvası tünellerinin yapımı durdurularak kapılarına kilit vurulmuştur.

Yine sayın genel başkanımızın Başbakanlığı döneminde başlanan ve 2020 yılında tamamının bitirilmesi gereken Konya Çevre Yolu Projesinin ancak % 18’lik kısmı tamamlanabilmiştir. Bu projenin ne zaman tamamlanacağı tam olarak belli değildir.

 

Değerli Hemşehrilerim!

Ülke yönetimine namzet siyasi lider çıkarmak her ile nasip olmaz. Elhamdülillah Konya bugün bunu başarmıştır. Konyalılar olarak bunun farkına varalım.

Konyalı liderimize destek olmak demek Konya’nın geleceğine destek olmak demektir. Biz Konya’lılara düşen görev, siyasi görüş ve parti ayrımı yapmaksızın Konya’nın evladının yanında Taşkent’in kıble kayası gibi dimdik durmaktır.

Sayın Genel Başkanım ve Kıymetli Delegasyon

Gelecek Partisi Konya Kurucu İl Başkanlığı görevini 8 Ocak tarihinde büyük bir onur ve gururla aldım. Pandemi sürecinin sosyal ve ekonomik kısıtlamalarına rağmen kısa sürede hızlı bir teşkilatlanma sürecine girdik.

İlk önce birbirinden değerli ve cesur 50 kişilik il yönetim kurulumuzu, İl Disiplin ve İl Etik Kurul’larımızı oluşturduk. Şehir merkezinde görünürlüğü yüksek bir lokasyonda 5 katlı iş merkezini il Başkanlığı olarak hizmete hazır hale getirdik.

7 Mart tarihinde sayın Genel Başkanımızı, Konya tarihinde görülmemiş bir şekilde binlerce aracın katıldığı bir konvoy ile karşılayıp il binamızın açılışını gerçekleştirdik.

Akabinde kurucu ilçe başkanlarımızı atayıp ilçe teşkilatlarımızı açtık. Olası bir erken seçime girebilmek amacıyla ilçe kongrelerimizi tamamlayarak kısa sürede İl Kongremizi yapabilecek duruma geldik.

Hali hazırda ilçe teşkilatlarımız ev ev, dükkan dükkan gezerek partimizi, politikalarımızı ve gelecek tasavvurumuzu Konyalı vatandaşlarımıza anlatmaktadırlar. İl kongremizden sonra tüm ilçelerimizde ana kademe, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte yarın seçim varmış gibi sahada olacağız. Üye kayıt çalışmalarımızı hızlandıracağız.

Yapılacak ilk seçimlerde Gelecek Partisi bayrağını Konya büyükşehir belediyesi başta olmak üzere 31 ilçemizin tamamında dalgalandıracağız.

Çok Kıymetli Kurucu İl Yönetim, Disiplin ve Etik Kurulu Üyelerimiz,

Sizler zor zamanda, insan onurunun temel alındığı bir yenilenme hareketinde “ben varım” dediniz. Taşın altına elinizi değil, gövdenizi, yüreğinizi koydunuz. Bu duruş, Gelecek ailesi için çok değerli ve anlamlıdır. Sizler bu duruşunuzla Gelecek Partisi Konya tarihine adlarınızı altın harflerle yazdırdınız.

Yeni dönemde görevlerimiz, pozisyonlarımız değişse de Gelecek ailesinin değerli kurucuları olarak omuz omuza yan yana hep birlikte Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle Kurucu İl Yönetim, Disiplin ve Etik Kurullarında görev alan tüm arkadaşlarıma yapmış oldukları hizmetlerden dolayı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Sözlerime son verirken İl kongremizin hayırlı olmasını diler, kıymetli delegasyon tarafından seçilecek il yönetim kurulu, il etik kurulu ve il disiplin kurulu üyelerimize çalışmalarında başarılar dilerim.

Gelecek Partimizin bundan sonraki nice kongrelerinde tekrar buluşmak üzere sizleri Allah’a emanet ediyorum. SAĞ OLUN, VAR OLUN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.