HDP'li isimden Konya Büyükşehir'e övgü

HDP'li isimden Konya Büyükşehir'e övgü
HDP’li Sırrı Süreyya Önder, yiğidin hakkını yiğide vererek Konya Büyükşehir Belediyesinin deprem bölgesinde yaptığı olağanüstü çalışmaları takdir etti

“Konya Belediyesi, canını dişine takıp bölgede insan üstü bir çabayla bir sürü şey yaptı. Ben bunları görmezden mi geleyim?” Bu sözler HDP’li Sırrı Süreyya Önder’e ait…

Deprem bölgesindeki izlenimlerini anlatan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede insanüstü bir çaba ortaya koyduğunu belirterek "Konya Belediyesi, canını dişine takıp, insan üstü bir çabayla bir sürü şey yaptı. Ben bunları görmezden mi geleyim?" ifadelerini kullandı.

Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da artı parantez açan Önder, "Ankara Belediyesi bu depremde en cana dokunan işleri yaptı. Tebrik ve teşekkür ederim. Kullanılmayan otobüsleri bir çırpıda revize edip orada hijyen hizmeti, berber hizmeti verdiler. Bunun kıymetini orada uyuz olan anlar" dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER KİMDİR?

Sırrı Süreyya Önder 7 Temmuz 1962 tarihinde Adıyaman'da dünyaya geldi.

Küçük yaşlarda sirozdan babasını kaybetti. Babasının ölümünden sonra ailesinin geçimine katkı sağlamak için bir fotoğrafçının yanında çırak olarak çalışmaya başladı.

Fotoğrafçı çıraklığından fazla para kazanamayınca Sıtma Savaş ve Eradikasyon Teşkilatı'nda mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra kendi lastikçi dükkanını açtı. Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Önder, 12 Eylül Darbesi sırasında Ankara'da tutuklandı. Çeşitli yerlerde toplam 7 sene hapis yattıktan sonra İstanbul’a geldi ve bir firmada kamyon şoförlüğü yaptı.

25. Dönem Genel seçimlerinde Halkların Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Önder, 26. Dönem seçimlerinde Halkların Demokrasi Partisi Ankara Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Nevruz kutlamaları sırasında yapılan bir konuşma nedeniyle 2018'de 43 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa Mahkemesi'nin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermesi üzerine 2019'da serbest bırakıldı.

17 Mart 2021'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, PKK ile örgütsel birlik içinde bulunması gerekçesiyle Önder ve 686 diğer HDP'liye 5 yıl siyasetten men cezası verdi ve HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.