İyi Parti’den Kadir Mısıroğlu ismine tepki: Sayın Altay, bunu aklından bile geçirme!

Kamuoyunun BBN Haber gazetesinden öğrendiği ‘Kadir Mısıroğlu’nun ismi Konya’da yaşatılacak’ isimli haberin ardından İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu’ndan tepki geldi.
İyi Parti’den Kadir Mısıroğlu ismine tepki: Sayın Altay, bunu aklından bile geçirme!

Dün BBN Haber gazetesinde kamuoyuna duyurulan ‘Kadir Mısıroğlu’nun ismi Konya’da yaşatılacak’ isimli haberin ardından Büyükşehir Belediyesinin isim kararına İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, tepki gösterdi. Konya Büyükşehir Belediyesi aralarında merhum tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu’nun da bulunduğu kişilerin isimlerini merkez ve ilçelerde bulunan imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara verecek. Karar, Büyükşehir Meclisinde onaylandı. Belediye Meclisinin onayıyla Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer Koçak, Nezir Sonakın, Rıfat Çalışkan, Mustafa Cengiz, Hakan Kılıç, Davut Berber, Hüseyin Alpmala ve Kadir Mısıroğlu ile Karabağ ve Kazakistan isimleri cadde ve sokaklara verilecek.

Haberin kamuoyuna duyurulmasının ardından İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, sosyal medyadan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a seslenerek ‘Aklından bile geçirme’ dedi. Tozoğlu’nun açıklaması şu şekilde oldu, “

SN. ALTAY BUNU AKLINDAN BİLE GEÇİRME!

Şehrimizde yeni açılan caddelerden bir tanesine İstiklâl savaşımızı kastederek "Keşke Yunan Kazansaydı" diyecek kadar alçalan Kadir Mısıroğlu'nun isminin verilmesi konusunun gündemde olduğu medya organlarında yer bulmuştur.

İsmi caddeye vermeyi düşünülen bu kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş değerleriyle kavgalı olmasıyla bilinmektedir. İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a "p......." diyecek kadar kendinden geçmiş bu kişinin isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez.

Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altay'a tavsiyemiz eğer varsa bu vahim hatalı düşüncesinden derhal vazgeçmesidir. Eğer böyle bir düşüncesi var ise  ismi Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri taltif eden bir kişi olarak hafızalarda yer alacaktır.

Kıymetli hemşehrilerimiz de bilmelidir ki konunun yakından takipçisi olacağız. Milletimizin ve milli değerlerimizin düşmanlarının taltif edilmesine rıza göstermeyeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.