İYİ Partili Yokuş: Konya Büyükşehir Belediyesi işçinin hakkını vermeli

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde çalışan yaklaşık 6 bin taşeron işçisine yüzde 6 zam teklifi tepkilere neden olurken, İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, işçilere destek çıktı
İYİ Partili Yokuş: Konya Büyükşehir Belediyesi işçinin hakkını vermeli

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde çalışan yaklaşık 6 bin taşeron işçisine yüzde 6 zam teklifi tepkilere neden oldu. İşçiler, Hak-İş Konfederasyonu yetkilileri ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden görüşmelerin ardından yaklaşık yüzde 20 oranında bir zam kararı çıkmaması durumunda greve gideceklerini belirtti. İşçilere destek veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin belediyenin zam teklifinin kabul edilir olmadığını belirtti.

GÖRÜŞMELERDEN NETİCE ÇIKMAZSA GREVE GİDİLECEK

Sosyal medya hesabında ‘Belediye Taşeronları’ adıyla bir araya gelen işçiler Hak- İş Konfederasyonu ve  Konya Büyükşehir Belediyesi arasında süren görüşmelerden yaklaşık yüzde 20 oranında bir zam çıkmaması durumunda greve gideceklerini belirtti.

“YÜZDE 6’LIK ZAM TEKLİFİ İŞÇİYİ AÇLIĞA MAHKÛM ETMEKTİR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından teklif edilen yüzde 6’lık zammın kabul edilir olmadığını belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Tüm Türkiye asgari ücret rakamlarına odaklanmışken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay belediye işçilerine enflasyon rakamlarının da çok altında bir zam teklifi yapıyor. Süreci takip ediyoruz. 2-3 yıldır mağdur edilen taşeron işçilerinin daha fazla mağdur edilmemesini istiyoruz Bu yüzde 6’lık zam işçiyi açlığa sefalete mahkûm etmek demektir.  Yandaşlarınızı doyuracağınıza işçinin alın terini, hakkını verin. İşçilerimizin en düşük yüzde 20 zam beklentisinin karşılanması gerekiyor. Ben de gelişmeleri yakından takip ediyor ve işçilerin haklarının verilmesi noktasında verdikleri mücadeleye destek oluyorum” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.