Milletvekili Akyürek: Irkçılığa yer yok!

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek düzenlediği basın toplantısında, büyük projelerin pandemiden dolayı bir miktar aksadığını vurguladı. Göç olayları ile ilgili de açıklama yapan Akyürek, “Komşularımızın, can güvenliğini kaybetmiş olan toplulukların kabulü mecbur hale geliyor.  Burada ırkçılığa kavmiyetçiliğe yer yoktur. Ülke olarak hassasiyet göstermememiz lazım” dedi
Milletvekili Akyürek: Irkçılığa yer yok!

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Millete kurulan komploların evrensel boyuta ulaştığına vurgu yaparak sözlerine başlayan Akyürek, “Anadolu coğrafyası birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Dolayısıyla bölgemiz kıymetli ve stratejik. Burada zayıf olanın ayakta kalma şansı yoktur. Buna göre planlarımızı yapmalıyız. Sınırlarımızda cereyan eden olaylar Türkiye’nin yolunu kesmeye ve Türkiye’nin lider ülke olma amacını engellemeye yöneliktir” dedi.

“İNSANLIK OLARAK ÖNLEM ALMALIYIZ”

Küresel iklim değişikliğinin gündeme alınması gerektiğin belirten Akyürek, “Gelişmiş olarak kabul edilen ülkeler gerekli sorumlulukları yerine getirmiyorlar. Dünyada en büyük kabul edilen 100 şirket sera gazı üretiminin yüzde 70’ ini gerçekleştiriyor. Bazı ülkeler de sera gazı üretiminin durdurulması ile alakalı elini taşın altına koymuyor. Bu durum aslında emperyalizmle de ilgilidir. İnsanlık olarak önlem alınmak gerektiği açıktır” diye konuştu.

“KONYA KADER BİRLİĞİ YAPTI”

Yaşanan felaketlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akyürek, “Geçtiğimiz yılın 10 katına varan bir orman yangınları felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bu yangınların bir anda çıkmış olması da süreç geçtikten sonra ayrıntılı olarak değerlendirilmesi gereken bir durumdur. İhmal ya da kasıt olduğu bariz bellidir. En son yaşadığımız sel felaketinde de bütün kurum kuruluşlarımızla ve bakanlarımızla olay yerlerinde bizzat koordinasyon yürütüyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Birçok ekibimiz hem yangın hem sel bölgelerinde vatandaşımızın yardımına koştular. Kader birliği noktasında Konya’mızı temsil etmiş oldular. Yerel yönetim ve kamu kuruluşları olarak sel felaketinde çıkarmamız gereken önemli dersler var. Çevre düzeni ve imar planlarının orman alanları, dere yatakları ve heyelan bölgelerinin dikkate alınarak yapılması gerekiyor. Hükümetimiz dönemine kadar planlamalar kötü durumdaydı. Fakat AK Parti hükümeti ile birlikte ciddi mesafeler aldık” dedi.

“ÜLKEMİZDE IRKÇILIĞA YER YOK”

Göç olaylarının gündeme geldiğini söyleyen Akyürek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Afganistan’daki yönetim değişikliğiyle düzensiz göç olayı gündeme geldi. Türkiye özel bir ülkedir. Komşularımızın, can güvenliğini kaybetmiş olan toplulukların kabulü mecbur hale geliyor. İç savaş nedeniyle geçici korunma statüsünde olan göçmenler güvenli ortam sağlandığında tekrar ülkelerine dönecekler. Bu konuda hassasiyet göstermeliyiz. Anadolu kucaklayan bir coğrafyadır. Burada ırkçılığa kavmiyetçiliğe yer yoktur. Ülke olarak hassasiyet göstermememiz lazım. Kaos gayretleri ve istikrarsızlaştırma çabalarıyla muhatap olmaktayız. Buna kimsenin hakkı yok. Siyasal fırsatçılık yapmanın gereği yok. İç kargaşaya fırsat vermemeliyiz. Bu milleti yok etme hevesleri olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bizim köklerimiz çok sağlam. Yüzyıldır mücadele ettiler ama başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Yalan terörleriyle kargaşalara bu millet fırsat vermeyecektir.”

“BÜYÜK PROJELER PANDEMİDEN DOLAYI GECİKTİ”

“AK Parti olarak kalkınmada ciddi hamlelere imza atıldı” diyen Akyürek çevre yolu projesi hakkında konuştu. Akyürek, “Karaman - Adana yolu etabı bitti. 46 Km’lik bölümün ihalesi yapıldı. Proje bittiğinde trafik ciddi anlamda rahatlayacak” dedi. Metro projesinin bir miktar geciktiğini kaydeden Akyürek, “Büyük projeler pandemi şartları nedeniyle bir miktar gecikti.  Metro projesi bütçesinin farklı yerlere aktarılması konusu gündeme geldi faka böyle bir durum söz konusu değil. Temennimiz bu ay sonuna kadar sürecin tamamlanması. Metro projesi 5 yıllık büyük bir çabanın neticesi. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ayşegül Ertul Mıhoğlugil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.