Milyonların beklediği an geldi! Türkiye yeni partisine kavuşuyor

Milyonların beklediği an geldi! Türkiye yeni partisine kavuşuyor

Türkiye önümüzdeki günlerde yeni partisiyle tanışacak. Peki kuruluş işlemleri ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde...

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni partisini kurma çalışmalarında sona yaklaştı. 28 Ekim’de resmi kuruluş başvurusunu yapması beklenen partinin ismi henüz açıklanmasa da partinin kimliği ve hedefleriyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Parti logosunda ağırlıklı olarak parlament mavisi ve beyaz renklerin kullanılacağı belirtilirken, partinin “Milletini koruyan, millet için millet içinde siyaset” sloganıyla yola çıkacağı ifade edildi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun öncülüğünde kurulacak olan bu yeni siyasi oluşum, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere, 40’tan fazla ilde teşkilatlanmaya hazırlanıyor. Partinin kurucuları arasında yer alacak isimlerin büyük ölçüde belirlendiği ve saha çalışmalarının hız kazandığı kaydedildi.

yavuz-agiralioglu-parti.jpg

Ağıralioğlu, parti kuruluş sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferini 2001 yılındaki şartlara benzetti ve partilerini herhangi bir “B planı” olarak değil, ihtiyaç duyulan yeni bir alternatif olarak nitelendirdi. Hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren Ağıralioğlu, iktidarın uzun süredir çözülemeyen sorunlar karşısında etkisiz kaldığını ve muhalefetin ise bu durumu değiştirmekte yetersiz olduğunu ifade etti.

Ağıralioğlu, hedeflerinin Türkiye’yi fabrika ayarlarına döndürmek olduğunu belirterek, ülkenin mevcut siyaset anlayışına yeni bir soluk getirmek istediklerini vurguladı. Kurulacak partinin, halkın beklentilerine yanıt verecek, demokratik değerleri güçlendirecek ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşacak bir yapıda olacağını dile getirdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.