Mülteciler Avrupa'nın da sorunu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, BBN Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. 
Mülteciler Avrupa'nın da sorunu

“SİYASETİN DİLİNİ TEMİZ TUTMALIYIZ”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, BBN Haber’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son politik gelişmeleri değerlendiren Usta, ana muhalefet partisi Chp’nin, kirli bir dil kullanarak Türkiye’de siyaseti bitirmeye çalıştığını öne sürdü. Usta, “Siyaseti kirlettiğiniz ve kötüleştirdiğiniz zaman, mutlaka bir takım odaklar gelip o siyasetin yerine geçmeye çalışacaktır ki, bunu Türkiye yıllarca yaşadı. O yüzden iktidara geldiğimiz günden beri, siyasetin önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. İç siyasete baktığımız zaman, en önemli sorunumuz, düzgün siyaset yapan bir ana muhalefetimizin olamaması. Ana muhalefetin yaptığı şey, kirli bir dil ile hakaret etmek. Cumhurbaşkanımıza Engin Özkoç’un, milletin meclisinde yapmış olduğu o hakaretlerle birlikte siyasete verilen zararı görüyoruz. Ana muhalefet Türkiye’de siyaseti bitirmeye çalışıyor, ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin, seçilmiş bir cumhurbaşkanına kim olursa olsun, kimsenin hakaret etme, aşağılama, kötü propaganda haline getirmek gibi bir hakkının olmadığını düşünüyorum. O yüzden siyasetin dilini temiz tutmalıyız” dedi. 

“AK PARTİ’NİN KAPISI, ‘BU ÜLKE İÇİN BEN DE VARIM’ DİYENLERE AÇIK”

Siyaset ahlakını koruyabilmiş ve ülke menfaatlerini gözeten herkese kapılarının açık olduğunu belirten Usta, “Ama bizim ilkelerimizin dışında olan insanların da, bu noktada kendilerine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. İlkelerimize aykırı bir davranış içinde olmuş, partimizin prensiplerine aykırı davranmış insanların da bu noktada bir değerlendirmeden ve süzgeçten geçtiğini söylememiz gerekiyor” diye konuştu. 

Mülteciler Avrupa'nın da sorunu

“MÜLTECİLERİN GELECEĞİ AVRUPA’NIN TUTUMUNA BAĞLI”

Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Usta, mültecilerin geleceğinin Türkiye’den çok Avrupa Birliği’ne bağlı olduğunu aktardı. İdlib saldırısının ardından olayın yeni bir boyut kazandığını, Avrupa’nın da bu sorunla yüzleşmek ve kendi sorumluluğunun farkına varmak zorunda olduğunu kaydeden Leyla Şahin Usta, “Önümüzde Yunanistan örneği var. Ama Yunanistan bunu tek başına yapmıyor. Arkasında bütün Avrupa var. Avrupa diyor ki, ‘aman ha kapılarını kapat, kimseyi alma, biz sana para verelim, biz sana asker gönderelim, gerekirse ateş aç, insanları öldürebilirsin.’ Bunların hiç biri, Avrupa’nın altına imza attığı insan hakları sözleşmesiyle uyumlu davranışlar değil. İnsanları ölüme terk etmekten imtina etmiyorlar. O yüzden yaşanan sorun aslında Avrupa’nın ne yapacağına bağlı. Bizim tutumumuz çok net, politikamıza bir değişiklik yok. Bu insanların hayatları için çabalıyoruz. Asıl sorun Suriye’de çözülmeli” ifadesini kullandı. 

Mülteciler Avrupa'nın da sorunu

“KORONA VİRÜS SALGININA KİŞİSEL KARŞI ÖNLEMLERİMİZİ ALMALIYIZ”

Korona virüs salgınına karşı Türkiye’nin aldığı önlemlerin, tüm dünya tarafından örnek gösterildiğini aktaran Usta, tedbirler sayesinde vakaların sınırlı tutulduğunu söyledi. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın şeffaf bir politika yürüttüğünü vurgulayan Usta, “Vatandaşlarımız panik haline geçmemeli, sakin olmalıyız. Kişisel olarak da tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bunun bir kul hakkı olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.

Mülteciler Avrupa'nın da sorunu

UMRECİLER HASSAS DAVRANMALI

Umre dönüşü tedbir amaçlı Konya’daki yurtlara yerleştirilen vatandaşların, toplum sağlığı açısından hassas davranmaları gerektiğini kaydeden Usta, “Umreden dönenlerden ve yakınlarından, bizlerle iş birliği yapmalarını bekliyoruz. Bazı teknik aksaklık ve sıkıntılar olabilir. Ama bunların hepsi çok kolay çözülebilecek şeyler. Tüm kurumlarla iletişim halindeyiz. En ufak bir sorunun çözümü için hızlı adım atılıyor. Konforda belki sıkıntılar yaşanabilir ama bunların hepsi çözülecek meseleler. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” diye konuştu. 

Tarkan Kaleli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.