"Konyamız Erbakan için önemliydi"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, "Konyamız Erbakan hocamız için önemliydi. Yine Konya için de Erbakan hocamız önemliydi. Hocamız her ziyaretinde Milli Görüş Hareketi için Konyamızın ne kadar önemli olduğunu üzerine basa basa anlatırdı" dedi
"Konyamız Erbakan için önemliydi"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, partisinin Konya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Hüseyin Saydam,"Vefatından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasını Necmettin Erbakan Hocamızı Anma ve Milli Görüş Haftası olarak değerlendirmekteyiz. Her yıl genel merkezimizin belirlediği Erbakan hocamızın farklı bir yönünü ortaya çıkararak hocamızın ve onun davası olan Milli Görüş'ün anlaşılmasını sağlamak amacıyla bu haftayı tertip ediyoruz. Bu yılki tema üretim, kalkınma ve adil paylaşım olarak belirlendi. Bu çerçevede bu hafta boyunca Erbakan hocamızı, fikirlerini, düşüncelerini farklı platformlarda anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Burada önemli olan Erbakan hocamızın anılması, hatırlanması değil. Zaten Erbakan hocamızın böyle birşeye ihtiyacı da yok. O bütün hayatı boyunca yaratılış gayesini anladı, bizlere de anlattı ve söylediklerinde haklı çıktı. Ömrünü laf üreterek değil icraat yaparak geçirdi. 'Milletimizin saadet ve selameti için takatimizin sonuna kadar çalışacağız' ifadesini kendi hayatında yaşadı.Hocamızın geçmişte ortaya koyduğu icraatlar, yaptığı uyarılar ve bu uyarıların bugün meydana geliyor olması herkese onu hatırlatıyor. Onun davası içinde bulunmuş veya bulunmamış herkes onu anma ihtiyacı hissediyor" ifadelerini kullandı.

"KONYA'NIN ÖNEMİNİ ÜZERİNE BASA BASA ANLATIRDI"

Konya'nın Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Hareketi için önemli olduğunu kaydeden Başkan Saydam, "Bugün küresel fitnenin işgal ettiği Filistin ve Kudüs davasını sahiplenmiş, ırkçı emperyalizmin oyunlarına karşı 1980 öncesi Konya'da Büyük Kudüs Mitingi düzenlemiş ve Müslümanların gücünü dünyaya göstermiştir. Konyamız Erbakan hocamız için önemliydi. Yine Konya için de Erbakan hocamız önemliydi. Fikirlerini hayata geçirmek ve siyasi hayatına başlamak için Konyamızı seçmiş, bu manada Konya ve Konya halkımız da ona gereken güveni göstermiş ve burada bağımsız olduğu zaman 3 milletvekili seçilecek kadar oyu kendisine vermişlerdir. Geçmişte TÜMOSAN, Ilgın Şeker Fabrikası, Ereğli Şeker Fabrikası gibi fabrikaları şehrimize kazandırmış ve bunun yanında birkaç daha fabrika var ama bunlar temelde kalmış. Şu anda çalışan fabrikalar var, temelde çürüyüp gidenler de var ileri dönemlerde özelleştirilenlerle birlikte atıl bırakılanlar da var. Hocamız her ziyaretinde Milli Görüş Hareketi için Konyamızın ne kadar önemli olduğunu üzerine basa basa anlatırdı. Bugün biz de onun öğretileri doğrultusunda, hatırasına uygun olarak aynı hassasiyetle sevdiği, önem verdiği şehir için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Fatih TALAYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.