"Salgında Türkiye olarak başarılıyız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplasında gündeme dair açıklamalara bulundu. Programa AK Parti Milletvekili Abdullah Ağralı ve İl Başkanı Hasan Angı da katıldı
"Salgında Türkiye olarak başarılıyız"

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Şahin Usta yaptığı açıklamada vatandaşın duyarlı davranması gerektiğini belirterek, “Salgının başladığı günden itibaren Türkiye olarak başarılı çalışma yürütüyoruz. En önemli etken vatandaşların kendisini izole etmesidir. Hepimiz birer birey olarak sorumluluğumuzun olduğu bilinci ile hareket etmeliyiz. Herkes kendini pozitif vaka gibi görüp buna göre hareket etmeli ve bu şuurla hareket etmeliyiz.

“SOKAKLARDA GEREKLİ BOŞLUĞU GÖREMİYORUM”
Konya sokaklarında gerekli boşluğun olmadığını söyleyen Usta, “Maalesef Konya sokaklarında istediğim boşluğu görmüyorum. Trafikte ciddi bir hareketlilik var. Önümüzdeki 10 gün gerçekten çok önemli. Bu süreci lütfen evlerimizde geçirelim. Çalışma ortamındaki arkadaşlarımızın maske kullanmaları ve sosyal mesafeyi koruması gerekmektedir. Konyalıların hassas davranacağını ve sokaklardaki yoğunluğun azalacağını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DOLULUK ORANI YÜZDE 40”
Hastane kapasitelerinin iyi durumda olduğunu ifade eden Usta, Konya merkezindeki yatak kapasitesinin 5 bin, ilçelerle birlikte 7 binin üzerinde olduğunu söyledi. Usta, “Konya özeline baktığımız zaman sadece şehir merkezindeki yatak kapasitesi 5 bin, ilçelerle birlikte bu rakam 7 binin üzerinde. Doluluk oranımız ise yüzde 40 civarında. Fakat bu rahatlık bizleri rehavete kaptırmasın. Hastanelerimizin bu rahatlıkla çalışması için acil durumu olmayanların hastanelere gitmemesi gerekiyor. Hekim ve sağlık çalışanlarımızın da yoğunluğunu azaltmak ve kendimizi korumak için acil durumda olmayanların hastanelere gitmemesini ifade ediyoruz. Bu süreçte 65 yaş üstü de hassasiyet göstererek evde kalmalılar. Bizler Vefa Destek Programlarımızla organize bir şekilde çalışarak ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“YURTLARIMIZI BOŞALTTIK NEGATİF VAKALARI GÖNDERDİK”
Konya’daki vaka oranlarının yurt dışı ve il dışı kaynaklı olduğunu da belirten Usta sözlerini şöyle sürdürdü; “Konya içinden kaynaklı vaka sayımız çok az. Yurtlarımızı dün gece itibariyle boşalttık ve sonucu negatif çıkan vatandaşlarımızı evlerine gönderdik. Fakat takipleri devam ediyor. Kendilerine evde kalmaları gerektiğine dair belgeler imzalattık ve bu süreci evlerinde geçircekler. Tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz.”

“POZİTİF VAKALARIN TEDAVİLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADI”
Pozitif vakaların ise tedavi süreçlerinin hızlı bir şekilde başladığını kaydeden Usta, “Şikayeti olsun yada olmasın yayma riskleri olmasından dolayı pozitif vakalarımızı hemen tedavi altına aldık. Lütfen acil durumu olmayan vatandaşlarımız hastanelere gitmesinler. Hem bulaşma riskini göz önüne alsınlar hem de yoğunluklar oluşması” ifadelerine yer verdi.

“BU SÜREÇ VAKA SAYISINI BELİRLEYECEK”
“Rahat olalım, paniğe kapılmayalım” diyen Usta, “Pozitif vakalar bizleri paniğe sevk etmemeli. Evde kalma sürecimizi devam ettirmek durumundayız. Bu süreç vaka sayısını ve vefat sayısının belirleyecek bir süreç ve bizim elimizde olan bir durum. Evlerimizde kalmaya devam etmeliyiz” dedi.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.