Sorgun, Genel Kurul’da konuştu

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TBMM Genel Kurulunda konuştu. Sorgun konuşmasına 30 Ekim’de meydana gelen İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Sorgun, konuşmasının devamında geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Burhan Kuzu’ya rahmet diledi.
Sorgun, Genel Kurul’da konuştu

Sorgun konuşmasının devamında, “Bugün 3 Kasım 2020, yani 3 Kasım 2002 seçimlerinin 18. sene-i devriyesi. Milletimiz, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti’yi, henüz kuruluşundan 14 ay sonra iktidara taşımış ve 18 yıldır da aralıksız her seçimde desteğini artırarak onu hiç birincilik kürsüsünden indirmemiştir. Elbette bu daimi desteğin çok çok anlamlı sebepleri vardır. Asla boşu boşuna değildir. Hele körü körüne, hiç değildir. Çünkü AK Parti; “Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek yola çıktı. Çünkü AK parti; Millete efendilik yapmak için değil, millete hizmetkâr olmak için yola çıktı. Çünkü AK Parti; Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele etmek için yola çıktı. Çünkü AK Parti; Millet iradesini hazmedemeyen vesayetçi, müdahaleci, ithal, jakabon zihniyetle mücadele için yola çıktı.İlkeli hizmet siyasetinin merkezi olan AK Parti, aynı zamanda Türkiye’de ilklerin de partisidir. Bu cümleden olarak: Cumhur, yani millet ilk defa bu dönemde kendi Başkanını, Cumhurbaşkanını doğrudan seçmeye başladı. AK Parti, demokrasi tarihimizin en uzun iktidarda kalan ve kalmaya devam eden partisi olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Yüksek Hızlı Trenle ilk kez bu dönemde tanışmıştır. Türkiye’nin her iline üniversite yine bu dönemin eseridir. İlk defa kendi İHA ve SİHA’larımızı üreterek, İsrail Heron’larından ve ABD Predatör’lerinden kurtulduk.  Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı bu dönemin eseri. İ.M.F’ye borç ilk olarak bu dönemde sıfırlandı. Paradan altı sıfır, bu dönemde atıldı. Hak ve özgürlüklere karşı kamuda kılık kıyafet dayatmasına bu dönemde son verildi. Milyonlarca öğrencinin kâbusu katsayı zulmünden bu dönemde kurtulduk. Daha katılımcı, daha insani bir seçim için; yatağa bağımlı hastalar ve engellilerin ayağına sandık ilk defa bu dönemde götürüldü. Demokrasinin karabasanı, demoklesin kılıcı darbeler, ilk kez bu dönemde, 15 Temmuz’da geri püskürtüldü. Darbeciler kahraman değil artık. Hainler olarak yargıya hesap veriyorlar. 12 Eylül cuntacıları bu dönemde yargı önüne çıkartıldı. Milli gelirine oranla, dünyada en fazla insani yardım yapan ülke ünvanını bu dönemde aldık. İlk kez bu dönemde öğrencilerimiz, kitaplarını okullarında, sıralarının üstlerinde hem de ücretsiz bulabildiler. Trafik kazalarının baş sebebi “Hatalı Sollama” deyimi neredeyse literatürümüzden çıktı. Yerini “Direksiyon Hâkimiyetini Kaybetme” ifadesi aldı çünkü yüksek standartlı bölünmüş yollarımız %500 arttı. “Hava Yolu Halkın Yolu” oldu.

Sadece birkaç ilimizde bulunan doğalgaza, bu dönemde 81 ilimizin tamamı kavuştu. Hastalarımız istedikleri hastaneyi, hekimi ve eczaneyi seçme hakkına bu dönemde kavuştu. Ana dilde seçim propagandası yasakları; gazete, dergi, televizyon, radyo yayını yasakları bu dönemde son buldu.

İhracatta ve turizmde tüm zamanların rekorları bu dönemde kırıldı. Bu listeyi daha uzatmak mümkün ama vaktimiz el vermez. Kadimden günümüze cumhurbaşkanından bakanına, milletvekilinden bürokratına bu ülkeye çivi çakan herkese şükranlarımı sunarım”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.