Vatandaşın ve esnafın derdini dinleyin

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca tam kapanmayı değerlendirerek, ‘’Hükümet bu vatandaşımızın ve esnafımızın dertleri dinlenmelidir’’ dedi
Vatandaşın ve esnafın derdini dinleyin

Dr. Seyit Karaca iktidarın salgının başlamasından 14 ay geçmesine rağmen hala net bir çözümü ortaya koyamadığını belirterek, “Salgınla yaşanan iş ve istihdam kayıpları toplumda gelir daralmalarına sebep olmuş, sosyal yardım ve hizmet alan dezavantajlı kesimi arttırmıştır. Ayrıca Şeffaf olmayan ve güven vermeyen salgın yönetimi nedeniyle de toplumsal güvensizlik giderek artmıştır. Bunun yanı sıra Hükümet tarafından açıklanan emeklilere yönelik bayram ikramiyesindeki 100 TL’lik artış ile emekli vatandaşlarımız enflasyonun altında ezilmeye mahkûm bırakılmıştır. Bu bağlamda son dönemde ülkemizde yaşanan vaka artışları artık süreci yönetilemez hale getirmiştir. Aşılama sürecinde ülke olarak maalesef birçok ülkenin gerisinde kaldık.

Esnafın ve vatandaşın dertleri dinlenmelidir diyen Dr. Seyit Karaca sorunların çözümü için şu önerilerde bulundu: “Acilen nakit ve kredi desteği kapsamı, süresi ve miktarı genişletilmelidir. Ayda asgari ücret kadar destek sağlanmalı ve bu destek minimum 9 ila 12 ay arasında sürdürülmelidir. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi Pandemi süresi de göz önüne alınarak en az yüzde 50 artırılmalı ve 6, 8, 10 aylık yararlanma süreleri 9, 12 ve 15 aya çıkartılmalıdır. SGK prim ödemeleri, vergi borçları, elektrik, su, doğalgaz ödemeleri acilen faizsiz olarak Pandemi bitene kadar ertelenmelidir. Kira desteğinin kapsamı genişletilmeli, kirası bahsedilen sınırları aşan esnafımıza da destek olunmalı, desteğin uygulandığı iş kolları çeşitlendirilmelidir. Mevcut kiranın yüzde 50’sini geçmemek üzere, büyükşehirlerde 2.500 Türk Lirası ve diğer illerde ise 1.500 Türk Lirası kira desteği 9-12 ay boyunca sağlanmalıdır. Gerçek usulde vergilendirilen esnaflar da bu destekten faydalanmalıdır.” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.