İki dakika içinde uçak oluyor! Dünyanın ilk uçan arabası hazır: İlk yolcusu ünlü bir isim

İki dakika içinde uçak oluyor! Dünyanın ilk uçan arabası hazır: İlk yolcusu ünlü bir isim

Slovakya merkezli Klein Vision'ın geliştirdiği AirCar, havalanmaya hazır. Hem karada hem havada ilerleyebilen bu hibrit araç, sadece iki dakikada uçuş moduna geçiyor. İlk yolcusu ise elektronik müziğin efsane ismi Jean-Michel Jarre. İşte ayrıntı

Uçan arabalar artık bilim kurgu değil! Slovakya merkezli Klein Vision, fütüristik tasarımı ve teknolojisiyle dikkat çeken AirCar modelini 2026 yılının başlarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sadece iki dakikada karadan havaya geçebilen bu hibrit araç, kişisel mobiliteyi kökten değiştirmeye aday.

Kurucu Stefan Klein, AirCar’ı "hayat boyu süren bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi" olarak tanımlıyor. Normal benzinle çalışan ve iki kişilik kapasiteye sahip araç, 18.000 feet irtifada 155 mil/saat hızla seyredebiliyor. 500’den fazla başarılı kalkış ve inişi geride bırakan AirCar, halihazırda Slovakya’da yolcu taşıma onayını almış durumda.

Lüks mü? Uçan taksi mi? İşte yeni mobilite dönemi

AirCar, başlangıç fiyatı 800.000 dolardan satışa sunulacak ve kişisel tercihlere göre 1 milyon dolara kadar özelleştirilebilecek. 280 ila 340 beygir gücünde motor seçenekleriyle hem bireysel hem de ticari kullanıma hitap eden model, uçan taksi sektörünün de önünü açabilir.

AirCar 2 yolda: ilk uçuş eylül'de

Klein Vision, serinin geliştirilmiş modeli AirCar 2’yi Eylül 2025’te gökyüzüyle buluşturmayı planlıyor. Yeni modelin daha geniş kabin ve artırılmış menzil gibi özelliklerle geleceği duyurulmuştu.

İlk yolcusu belli oldu

AirCar’ın ilk yolcusu ünlü Fransız besteci Jean-Michel Jarre oldu. Deneyimini “Jules Verne romanına adım atmak gibi” sözleriyle anlatan Jarre, teknolojinin geldiği noktayı büyüleyici buldu. Top Gear’ın efsane sunucularından James May ise test sırasında "ne diyeceğini bilemediğini" söyledi.

 Fransız besteci Jean-Michel Jarre

Ülkeler fon ayırıyor

Slovakya’da sertifikalandırılan AirCar’ın uluslararası operasyonlara başlaması, başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede henüz yasal düzenlemelerin tamamlanmasına bağlı. İngiliz hükümeti 2026’ya kadar uçan taksiler için 20 milyon sterlinlik bir geliştirme fonu ayırdı.

Pazar 2050'de 9 trilyon dolara ulaşacak

Morgan Stanley’e göre küresel uçan araç pazarı 2040’ta 1 trilyon dolar, 2050’de ise 9 trilyon dolar seviyesine ulaşabilir. Klein Vision da bu devrimin öncülerinden biri olmaya hazırlanıyor. Türkiye Gazetesi

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.