Aşırı terleme ile mücadele etmenizi sağlayacak 5 etkili yöntem!

Aşırı terleme ile mücadele etmenizi sağlayacak 5 etkili yöntem!
Aşırı terleme problemi, birçok insanın karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur.

Özellikle sıcak havalarda veya stresli durumlarda artan terleme, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü aşırı terleme ile mücadele etmenizi sağlayacak birkaç etkili yöntem bulunmaktadır. İşte size aşırı terleme sorununu kontrol altına almanızı sağlayacak 5 etkili yöntem:

1- NEFES ALAN KUMAŞLAR GİYİN:

Kıyafet seçimlerinizle terlemeyi azaltmanın en iyi yolu, iyi havalandırmaya sahip hafif ve nefes alabilen kumaşlar tercih etmektir. Açık renkler, güneşi emmek yerine yansıtarak sizi serin tutmaya yardımcı olur, bu nedenle beyaz giymek terlemeyi azaltmak için etkili bir seçenek olabilir. Bu şekilde, hem rahat hem de serin kalabilirsiniz.

2- BAZI YİYECEKLERİ TÜKETMEKTEN KAÇININ:

Bir iş yemeğinde ya da terlemek istemediğiniz sosyal bir ortamda, bazı yiyeceklerden kaçınmak iyi bir fikir olabilir. Özellikle baharatlı yiyeceklerden kesinlikle kaçının. Vücudumuz baharatlı yiyeceklere, sıcak yiyeceklere verdiği tepkiyi verir - kendini soğutmaya çalışır ve bu da terlemeye neden olur. Bu nedenle, serin ve rahat kalmak için daha hafif ve baharatsız yiyecekleri tercih edin.

3- YATMADAN ÖNCE ANTİPERSPİRANT KULLANIN:


Antiperspirantınızdan en iyi sonucu almak için koltuk altlarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun ve gece yatmadan önce uygulayın. Bunun nedeni, bileşenlerin ter kanalı üzerinde blok oluşturması için zamana ihtiyaç duyması ve çoğu insanın geceleri daha az terlemesi ya da hiç terlememesidir.


4- SERİN ALANLARI TERCİH EDİN:

Terlemek, vücudunuzun kendini soğutma yöntemidir. Serin kalarak terlemeyi azaltabilirsiniz. Sıcak havalarda, odanın içinde soğuk havayı dolaştırmak için bir vantilatörün önüne bir kase buz koymak etkili olabilir. Güneşin odalarınızı ısıtmasını önlemek için perdeleri kapalı tutun ve dışarıdaysanız gölgede kalmaya çalışın. Daha düzenli ve küçük öğünler yemek, metabolik ısıyı azaltarak sizi serin tutabilir.


Susuz kalmamak da vücut ısınızı düşürmeye yardımcı olur. Nemlendiricilerinizi buzdolabında saklayarak serinletici bir etki elde edebilirsiniz. El vantilatörü kullanın ve hava izin verdiğinde şapka takmaktan kaçının, açık ayakkabılar giyerek başınızı ve ayaklarınızı serin tutun.


5-TIBBİ TEDAVİLERE BAŞVURUN:

Aşırı terlediğinizi düşünüyorsanız, hiperhidroz adı verilen bir durumunuz olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza danışmak isteyebilirsiniz. Eğer bu duruma sahipseniz, kullanabileceğiniz birkaç tedavi seçeneği vardır.


Reçeteli antiperspirant: Doktorunuz, reçetesiz olarak satın alınamayan, yüksek güçte bir ter önleyici reçete yazabilir. Yüzünüz ve başınız etkileniyorsa reçeteli kremler de mevcuttur.
Ağızdan alınan ilaçlar: Doktorunuzdan temin edebileceğiniz, belirli sinirlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan kimyasalları bloke eden ve böylece terlemeyi azaltmaya yardımcı olabilecek bazı ilaçlar vardır.
Bu tedavi seçenekleri, aşırı terlemenin etkilerini hafifletebilir ve günlük yaşamınızı daha rahat hale getirebilir.

Kaynak: t24.com.tr

Kaynak:BBN