Aynı fırından çıkmış gibi oluyor; Çıtır çıtır tavada lahmacun pişirmenin püf noktası

Aynı fırından çıkmış gibi oluyor; Çıtır çıtır tavada lahmacun pişirmenin püf noktası
Tavada lahmacun pişirmenin püf noktaları

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle çıtır çıtır tavada pişirilmiş lahmacunun tadı, damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Peki, evde bu lezzeti yakalamak için nelere dikkat etmeli? İşte çıtır çıtır tavada lahmacun pişirmenin püf noktaları...

Malzeme Listesi


1,5 su bardağı kadar süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5 ya da 5,5 su bardağı elenmiş un
400 gram orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy domates
5 ya da 6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir miktar tuz

(6-8 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1


Öncelikli olarak işe lahmacunun hamurunu yapmak ile başlayın. Derin ve büyükçe bir karıştırma kabının içine ılık sütü koyun. Kabın içine sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Bunları karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ve karıştırarak unu da ilave edin. Hamurun en doğru kıvamına ulaşmak için yine yavaş yavaş ılık suyu da ekleyin. Hamur yeterli kıvama geldiğinde yoğurma işlemini sonlandırın.

Adım 2


Tezgahın üstüne bir miktar un serpin. Ardından lahmacun hamurundan küçük bezeler yapın ve tezgahın üstüne koyun. Hamurların üstüne nemli bir bez örtün ve bu şekilde dinlenmeye bırakın.

Adım 3

Derin bir kasenin içine kıymayı koyun. Rondonun içine de soğanı ve yeşil biberi koyup ince bir şekilde çekin. Ardından bu malzemeleri kıymanın içine ilave edin. Sonrasında domates ve maydanozu da rondoda ince bir şekilde çekip kıymaya ekleyin. En son domates salçası, acı biber salçası, tuz ve sıvı yağı da kıymaya koyup iyice karıştırın.

Adım 4


Bir adet tavayı ocağa alın. Tavanın üstüne tek tek her bir bezeyi yerleştirin ve iyice açın. Ardından hamurun içine kıyma harcını koyun. Sonrasında tavanın üstünü kapak ile kapatın. Bu şekilde kısık ateşte pişirin. Tüm işlemi ayrı ayrı her bir beze için uygulayın.

Çıtır çıtır tavada lahmacun pişirmek, biraz sabır ve özen gerektirir ancak sonuç mükemmel bir lezzet olacaktır. Evde bu püf noktalarına dikkat ederek, aynı fırından çıkmış gibi lezzetli lahmacunları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN

Kaynak:BBN