KONYA HABER
Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3544 %0,37
49,0215 %0,58
4.889,00 % -0,07
Ara
BBN Haber Yaşam Canan Karatay onaylı börek. Çıtır çıtır oluyor ve lezzetine herkes hayran kalıyor

Canan Karatay onaylı börek. Çıtır çıtır oluyor ve lezzetine herkes hayran kalıyor

Canan Karatay onaylı bu lezzetli böreği, çay saatlerinizde veya özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Canan Karatay onaylı börek tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Lahana ile yapılan bu börek, çıtır çıtır olması ve eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday.

Öykü Gürman İle Günün Yemeği 6. Bölümünde Öykü Gürman, Özge Beyendik ile birlikte beyaz lahanalı börek yapımını gösterdi.

-

Malzemeler:

- Çeyrek orta boy beyaz lahana
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı toz muska
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yufka

Sosu için:

- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı

maxresdefault-001.jpg

Yapılışı:

1. İlk olarak lahanayı ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve bezelyeleri haşlayın.
2. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız lahanayı ekleyin. Ardından rendelediğiniz havuçları ve haşlanmış bezelyeleri de tavaya ekleyin.
3. Sarımsakları ezin ve tavaya ekleyin. Tuz, pul biber ve toz muskayı da ekledikten sonra malzemeleri karıştırın ve ocaktan alın.
4. Bir kapta yoğurt, yumurta, süt ve zeytinyağını çırpın.
5. Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine hazırladığınız sostan sürün. Hazırladığınız lahana karışımını yufkaların üzerine yayın.
6. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
7. Üzerlerine kalan sostan sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Canan Karatay onaylı bu lezzetli böreği, misafirlerinize veya sevdiklerinize doldurabilir, çay saatlerinizde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!