Yayınlanma:
Çilek reçelinizi efsaneleştirecek tüyo. Çilek reçeli böyle hazırlanırsa asla bozulma olmuyor
Çilek reçeli yapımı, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak reçelinizin uzun süre tazeliğini koruması ve bozulmaması için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.
İşte çilek reçelinizi efsaneleştirecek tüyolar...Öncelikle, çilek reçeli yaparken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Taze çileklerin reçeldeki lezzeti ve dayanıklılığı oldukça önemlidir. Ayrıca, şekerin kalitesi de reçelinizin bozulma süresini etkileyen bir faktördür. Bu nedenle, mümkünse doğal ve kaliteli şeker kullanmaya özen gösterin.
Çilek reçelinizi hazırlarken steril cam kavanozlar kullanmaya özen göstermelisiniz...
Çilek reçeli malzemeler:
- 1 kg ortadan ikiye ayırdığımız çilek
- 5 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
Çilek reçeli yapımı:
- Öncelikle iyice yıkadığımız ve ortadan ikiye böldüğümüz çileklerimizi kaynatacağımız tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
- 5-6 saat kadar üzeri kapalı ve hiç su gelmeyecek şekilde bekletiyoruz. Ben geceden hazırladım. Sabahta yapımına başladım.
- Suyunu salmış olan reçelimizi orta derecede harlı ocağın üzerine alıyoruz. Başından ayrılmadan köpüklerini bir kaşık yardımı ile alıyoruz. Eğer köpükleri almazsak reçelimiz güzel olmaz.
- 20 dakika sonra limon suyumuzu ilave ediyoruz. Bu arada köpükler gidene kadar kaşık yardımı ile köpükleri alıyoruz. 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Hafif ılınınca hazırlamış olduğumuz kavanozlarımızın içine boşaltıyoruz. Reçelimiz hafif akışkan bir kıvamda olması gerekir.
- Afiyet olsun…
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak:BBN
Yaşam