KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3419 %0,23
48,8992 %0,43
4.866,76 % 0,20
Ara
BBN Haber Yaşam Doğru ölçüyü bilmek önemli. Pilav yaparken işinize yarayacak 10 bilgi

Doğru ölçüyü bilmek önemli. Pilav yaparken işinize yarayacak 10 bilgi

Umarız bu bilgilerle pilav yaparken işinize yarar ve lezzetli pilavlar yapabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Pilav yaparken doğru ölçüyü bilmek oldukça önemlidir. İyi bir pilavın sırrı, doğru malzemeleri doğru ölçülerde kullanmaktan geçer. İşte size pilav yaparken işinize yarayacak 10 bilgi:

1. Pirincinizi ölçün: Pilav yaparken kullanacağınız pirinci ölçülü bir şekilde kullanmak, pilavınızın kıvamını belirleyen en önemli faktördür. Genellikle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su kullanılır.

2. Tuz miktarını ayarlayın: Pilavınıza lezzet katmak için tuzu doğru miktarlarda kullanmalısınız. Genellikle 1 su bardağı pirinç için yarım çay kaşığı tuz yeterli olacaktır.

3. Pilavınızı yıkayın: Pirinci yıkamak, fazla nişastasını alarak pilavınızın daha güzel ve tane tane olmasını sağlar.

5574937.jpg

4. Suyun sıcaklığı önemlidir: Pilav yaparken kullanacağınız suyun sıcaklığı da önemlidir. Sıcak suyla yapılan pilavlar daha lezzetli olacaktır.

5. Pilavınızı dinlendirin: Pilav piştikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp, dinlendirmek pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

6. Tereyağı veya sıvı yağ kullanın: Pilavınıza lezzet katmak için tereyağı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz. Bu sayede pilavınız daha lezzetli olacaktır.

7. Baharatları unutmayın: Pilavınıza lezzet katmak için isteğinize göre baharatlar ekleyebilirsiniz. Kimyon, karabiber veya tarçın gibi baharatlar pilavınıza farklı bir lezzet katabilir.

8. Pişirme süresine dikkat edin: Pilavınızı pişirirken süreyi iyi ayarlamak önemlidir. Genellikle kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirmek en iyisidir.

9. Pişirme kabını seçin: Pilavınızı pişirmek için uygun büyüklükte ve kalınlıkta bir tencere seçmek, pilavınızın daha güzel pişmesini sağlayacaktır.

10. Yanında servis yapın: Pilavınızı servis yaparken yanında uygun bir yemekle sunarak, lezzetli bir ana yemek oluşturabilirsiniz.