Yayınlanma:
Evde 1 tepsi dolusu simit yapmanın yolu. Artık dışardan simit almanıza gerek kalmayacak
Evde simit yapmanın bu kolay yolu ile artık dışardan simit almanıza gerek kalmayacak.
Simit, ülkemizin en sevilen atıştırmalıklarından biri. Ancak dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapmak istiyorsanız, işte size 1 tepsi dolusu simit yapmanın püf noktaları.
MALZEMELER
- Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- Pekmezli sosu için:
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- Üzeri için:
- Bol susam
TARİF
- Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
- Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
- 200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN!
Kaynak:BBN
Yaşam