KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2975 %0,26
48,7847 %0,47
4.857,02 % -0,73
Ara
BBN Haber Yaşam Evde 1 tepsi dolusu simit yapmanın yolu. Artık dışardan simit almanıza gerek kalmayacak

Evde 1 tepsi dolusu simit yapmanın yolu. Artık dışardan simit almanıza gerek kalmayacak

Evde simit yapmanın bu kolay yolu ile artık dışardan simit almanıza gerek kalmayacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Simit, ülkemizin en sevilen atıştırmalıklarından biri. Ancak dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapmak istiyorsanız, işte size 1 tepsi dolusu simit yapmanın püf noktaları.

MALZEMELER

  • Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • Pekmezli sosu için:
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Üzeri için:
  • Bol susam

TARİF

  • Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
  • Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
  • Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
  • 200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN!