Evde hazırlanan doğal tüy dökücü yöntem: Ceviz kürü. Rusların güzelliğinin sırrıymış

Evde hazırlanan doğal tüy dökücü yöntem: Ceviz kürü. Rusların güzelliğinin sırrıymış
Ceviz kürü istenmeyen tüylerden kurtulmanın bire bir çözümüymüş. Rusların da bu yöntemi kullandığı öğrenildi

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın pek çok farklı yöntemi bulunmaktadır. Ağda, epilatör, tüy dökücü, jilet, lazer epilasyon gibi yöntemlerin yanı sıra doğal yöntemler de tercih edilmektedir. Son zamanlarda Ruslar tarafından kullanılan ceviz kürü ise doğal ve etkili bir yöntem olarak dikkat çekmektedir.

Ceviz kürü, tüylerden kurtulmanın en etkili doğal yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Cevizin içerdiği yağlar ve vitaminler sayesinde cilt üzerinde olumlu etkiler yaratırken tüylerin zayıflamasına ve azalmasına yardımcı olmaktadır. Ancak, cevize alerjisi olan bireylerin bu kürü kullanmadan önce dikkatli olmaları ve bir uzmana danışmaları önemlidir.

DOĞAL KÜR

4-5 adet ceviz kabuklarını küle dönüşene kadar yakın. Soğuyan küllere kremsi bir kıvam alacak şekilde su ekleyin. Kremsi kıvama gelen külleri 12 saat bekletin.

İstenmeyen tüylere bu karışımı sürün ve 30 dakika bekleyin. Ardından sıcak suyla yıkayın. Nemlendirin ve bu kürü haftada 2 kez uygulayın.

Öte yandan Rusların da bu yöntemi kullandığı ortaya çıktı. Ruslar da yıllardır bu doğal yöntemi kullanıyor.

FAYDALARI

İçerdiği vitamin ve sağlık yağlarla ceviz pek çok hastalığa iyi gelir.

Cevizler, antioksidan aktivitesine sahiptir.

Ceviz, kalp damar hastalıklarına, bağışıklık sitemine iyi geliyor.

Cilt sağlığını olumlu yönde etkiliyor.

Ceviz linoleik, alfa linoleik ile birlikte vitamin E ve B6 vitaminlerini içerdiğinden dolayı sinir sitemlerine olumlu yönde etki yapar.

Kaynak: yeniçağ

Kaynak:BBN