KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,5996 %0,46
4.881,50 % 0,74
Ara
BBN Haber Yaşam Kızarttığınız patates hamur gibi mi oluyor? Şefler böyle kızartıyor ve hamur kalmıyor

Kızarttığınız patates hamur gibi mi oluyor? Şefler böyle kızartıyor ve hamur kalmıyor

Patates kızartması yaparken bilmeniz gereken tarif sırları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

Patates kızartması yaparken sıkça karşılaşılan bir sorunu ele alacağız: Kızarttığınız patatesler hamur gibi mi oluyor? Bu sorun, patates kızartması yaparken sıkça karşılaşılan bir durumdur ve genellikle yanlış yapılan adımlardan kaynaklanır. Bu içerikte, patates kızartması yaparken patateslerin neden hamur gibi olduğunu ve bu sorunu nasıl çözebileceğinizi detaylı bir şekilde ele alacağız.

Bu sorunun üstesinden gelmek için şeflerin kullandığı çıtırlaştırma tekniklerini sizlerle paylaşacağız. İşte çıtır çıtır patates kızartması yapmak için bilmeniz gereken 5 püf nokta:

Ulusalpost.com'daki bilgilere göre; Şeflerin patates kızartması yaparken kullandığı 5 yöntem belli oldu. Bu tüyolar sayesinde kızartılan patatesler çıtır çıtır oluyor ve asla hamur kalmıyor.

1. Patatesleri önceden ıslayın: Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suyun altında yıkayarak nişastasını atın ve kurulayın. Ardından 30 dakika boyunca soğuk suda bekletin. Bu işlem patateslerin içindeki nişastayı azaltacak ve kızartma sonucunda daha çıtır bir doku elde etmenizi sağlayacaktır.

2. İki kez kızartma tekniğini uygulayın: İlk olarak patatesleri 150°C'de önceden ısıtılmış yağda hafifçe kızartın. Ardından çıkarıp süzün ve yağın sıcaklığını 180°C'ye yükseltin. Patatesleri tekrar bu sıcaklıkta kızartarak dışı çıtır içi yumuşak bir sonuç elde edebilirsiniz.

3. Doğru yağı kullanın: Patates kızartması için en uygun yağ kısmen hidrojenlenmiş bitkisel yağlardır. Ayçiçek yağı, mısır yağı veya kanola yağı gibi yüksek duman noktasına sahip yağlar tercih edilmelidir.

4. Patatesleri doğru şekilde kesin: Patatesleri eşit kalınlıkta dilimleyerek veya doğrayarak kızartma işlemine başlayın. Eşit kalınlıkta kesilmiş patateslerin aynı sürede pişmesini sağlayarak homojen bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

5. Kullanılan yağın sıcaklığına dikkat edin: Patatesleri kızartırken yağın sıcaklığını sürekli kontrol edin. Eğer yağın sıcaklığı düşükse patatesler yağ çekecek ve yumuşak olacaktır. Aynı şekilde yağın sıcaklığı çok yüksekse patateslerin dışı hızla kızaracak ancak içi pişmeyecektir.

maxresdefault.jpg

BİLMENİZ GEREKEN DİĞER SIR:

Bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve patates dilimlerini içine ekleyin. Yarım saat kadar beklettikten sonra patatesleri süzüp kızartın. Soda ile patatesleriniz leziz ve kıtır kıtır olacak. Kıtır patatesler için bir başka öneri de sirkeli soğuk suda bekletmek.

Bu püf noktaları göz önünde bulundurarak artık mükemmel çıtır çıtır patates kızartması yapmaya hazırsınız. Uyguladığınız teknikler sonucunda harika bir lezzet elde edeceğinize emin olabilirsiniz.

Kaynak: Ulusalpost.com, Fotoğraflar: Youtube