Kokusuz işkembe nasıl hazırlanır? İşte birçok kişinin daha önce bilmediği bilgiler

Kokusuz işkembe nasıl hazırlanır? İşte birçok kişinin daha önce bilmediği bilgiler
Kokusuz ve lezzetli işkembe yapmanın yolu. Birçok kişinin haberi bile yoktu

Kısa Dalga'daki bilgilere göre; Kokusuz işkembe, bu yöntemle hazırlandığında kokusuz ve lezzetli bir şekilde çorba veya diğer yemeklerde kullanılabilir. Ayrıca bu yöntem, işkembe sevenler için de farklı bir lezzet deneyimi sunabilir.

Kokusuz işkembe, geleneksel bir Türk yemeği olan işkembenin kokusunu gidermek amacıyla hazırlanan bir tariftir. Genellikle işkembe çorbası yapımında kullanılan bu yöntem, işkembe sevmeyenler için ideal bir seçenek olabilir. İşte kokusuz işkembe nasıl hazırlanır, işte bilmeniz gerekenler:

1. İşkembe temizliği: İşkembe temizliği sırasında kullanacağınız limon suyu ve sirke karışımı sayesinde kokuyu minimum seviyeye indirebilirsiniz. Limon suyu ve sirke, işkembenin kötü kokusunu gidermede oldukça etkilidir.

2. Uygun pişirme yöntemi: İşkembeyi yıkadıktan sonra uygun pişirme yöntemiyle kokusuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Düdüklü tencere veya yavaş pişirme yöntemi, kokunun yayılmasını engelleyerek işkembenin lezzetini korur.

3. Doğru malzemeler: İşkembe yaparken kullanacağınız malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edin. Kaliteli malzemelerle yapılan işkembe, kokusuz ve lezzetli olacaktır.

İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kilo temizlenmiş işkembe
  • 7 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1,5 litre su
  • 4 yemek kaşığı un
  • sıvı yağ
  • Terbiyesi için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

TARİF

  • İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır.
  • 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur.
  • Haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur.
  • İşkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır.
  • 15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur.
  • Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  • Yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
  • 10 dakika daha kaynamaya bırakılır.
  • Servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN!

Kaynak:BBN