Koltuk altındaki kararma neden olur? Koltuk altında oluşan kararmaları yok eden yöntem

Koltuk altında oluşan kararma sorunundan bu yöntem sayesinde kurtulmanız mümkün olmaktadır
Koltuk altındaki kararma neden olur? Koltuk altında oluşan kararmaları yok eden yöntem

Koltuk altındaki kararmalar, genellikle terleme, cilt sürtünmesi, kıyafetlerden kaynaklanan sürtünme veya deodorant kullanımı nedeniyle oluşabilir. Bu durum estetik olarak rahatsız edici olabilir ve kişinin özgüvenini olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, koltuk altındaki kararmaları yok etmek için birkaç etkili yöntem bulunmaktadır.

Koltuk altı kararması yazın aşırı terleme, koltukaltını jiletle alma, kullanılan ağdanın kalitesiz olması, epilasyon sonrası meydana gelen koltuk altı kararmaları gibi çeşitli dış etkenlere bağlı olarak gelişir. Koltukaltında meydana gelen kararmanın genellikle ciddi bir nedeni bulunmamaktadır ancak sebebi muhakkak araştırılmalıdır. Aksi takdirde koltuk altında meydana gelen kararma hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar hatta kanser gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir.

Dilimlenmiş patates yöntemi

people-2583837-640.jpg

İnce bir dilim patatesle koltukaltınızı ovuşturarak burada meydana gelen esmerliği önleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken koltukaltı bölgenizi patates dilimiyle her gün 10 dakika boyunca ovalayın. Belirli bir zaman sonra rengin açıldığını fark edeceksiniz.


Şeker yöntemi


Koltukaltı kararması için bir diğer yöntemde şeker yöntemidir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı şekeri karıştırarak koltukaltı bölgenizi düzenli aralıklarla ovun. Bu uygulamayı duştan sonra yapmak daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

Koltuk altındaki kararmaların oluşumunu engellemek veya azaltmak için yukarıda belirtilen yöntemleri düzenli olarak uygulamak, daha temiz ve aydınlık bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak:BBN