KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1782 %0,27
48,0591 %0,47
4.721,97 % 1,01
Ara
BBN Haber Yaşam Patatesin çok daha hızlı haşlanması için bilmeniz gereken şef sırrı! Bakın nasıl

Patatesin çok daha hızlı haşlanması için bilmeniz gereken şef sırrı! Bakın nasıl

Bu püf noktaları dikkate alarak patateslerinizi çok daha hızlı bir şekilde haşlayabilir ve zaman kazanabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bugün sizlere patatesin çok daha hızlı haşlanması için bilmeniz gereken şef sırrını paylaşacağız. Patatesi hızlıca haşlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır.

Patates haşlamanın püf noktalarını bilmek, yemeklerinizin lezzetini ve hazırlık süresini önemli ölçüde etkileyebilir. İşte patatesin hızlı bir şekilde haşlanması için bilmeniz gerekenler:

1. Patatesleri eşit boyutlarda kesin: Patatesleri haşlamadan önce eşit boyutlarda kesmek, hepsinin aynı sürede pişmesini sağlayacaktır. Bu sayede bazı patateslerin fazla pişmiş olup bazılarının ise çiğ kalmasının önüne geçebilirsiniz.

2. Tuzlu suda haşlayın: Patatesleri haşlamak için kullanacağınız suya mutlaka tuz ekleyin. Tuz, patatesin lezzetini artırmanın yanı sıra hızlı bir şekilde pişmesine de yardımcı olacaktır.

3. Suyu kaynamış olarak kullanın: Patatesleri haşlamak için suyu önceden kaynatın ve ardından patatesleri ekleyin. Bu sayede pişme süresini kısaltabilir ve hızlı bir şekilde yumuşak bir kıvama gelmelerini sağlayabilirsiniz.

4. Düşük ateşte pişirin: Patatesleri haşlarken düşük ateşte pişirmek, daha homojen bir şekilde pişmelerini sağlayacaktır. Ayrıca bu yöntemle patateslerin dağılmadan, ancak hızlı bir şekilde pişmelerini sağlayabilirsiniz.

Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak patatesleri hızlı bir şekilde haşlayabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. UmarıZ bu ipuçlarından faydalanarak lezzetli yemekler yapabilirsiniz.