Sıkılmış limon kabuklarını değerlendirmenin yolu. Çöpe atmadan önce böyle değerlendirin

Sıkılmış limon kabuklarını değerlendirmenin yolu. Çöpe atmadan önce böyle değerlendirin
Sıkılmış limon kabuklarını bu şekilde değerlendirerek atık oluşumunu azaltabilir ve doğal malzemelerle çevreye katkıda bulunabilirsiniz.

Bu küçük adımlarla hem evinizde hem de çevrenizde daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemiş olursunuz.

Sıkılmış limon kabuklarını çöpe atmadan önce değerlendirmenin birçok yolu vardır. Limon kabuklarını kullanarak hem evinizde hem de günlük yaşamınızda faydalı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. İşte sıkılmış limon kabuklarını değerlendirmenin bazı yolları:

SIKILMIŞ LİMON KABUKLARINI DEĞERLENDİRME

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Lekelerden Kurtulun

Sıkılmış limon kabuklarını değerlendirmek için sıkılmış yarım limonun içerisine birkaç damla kokusunu sevdiğiniz esansiyel yağ damlatın. Kıyafetlerinizdeki lekelerin üzerine karbonat serpin. Sıkılmış limon kabuğu ile lekeli bölgeyi ovun ve ardından her zamanki gibi yıkayın.

maxresdefault.jpg

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Bulaşıklarınızı Parlatın

Sıkılmış limon kabuklarını atmak yerine bulaşık makinenizi çalıştırmadan önce çatal bıçak gözüne koyabilirsiniz. Burada kullandığınız sıkılmış limon kabuğu hem bulaşık makinenizin içerisindeki kötü kokuyu hapsedecek hem de taze kokmasını sağlayacaktır. Sıkılmış limon kabukları aynı zamanda bulaşıklarınızın parlamasını sağlayarak doğal bir parlatıcı etkisi oluşturacaktır.

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Oda Kokusu Yapın

Sıkılmış limon kabuklarını sıcak havalarda güneş ışığının tam vurduğu pencerelerin kenarına koyarak ev yapımı bir oda kokusu elde edersiniz. Limon kabuğu güneş ışığının da etkisiyle kuruyacak ancak oda içerisine ferah bir koku yayacaktır.

Kaynak: haber7.com

Kaynak:BBN