KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam TARHANA çorbasına ekleyince çorba ipek gibi oluyor; Aşçıların meğer lezzet sırrı buymuş

TARHANA çorbasına ekleyince çorba ipek gibi oluyor; Aşçıların meğer lezzet sırrı buymuş

TARHANA çorbasının lezzet sırrını öğrendiğinizde, bir bardak çorba içerken farklı bir tat deneyimleyeceksiniz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

TARHANA çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçerisinde bulunan doğal malzemeler ve özenle hazırlanan TARHANA karışımı, çorbanın benzersiz bir lezzete sahip olmasını sağlar. Ancak, birçok kişi tarafından bilinmeyen bir sır vardır ki, o da TARHANA çorbasının lezzetini ipek gibi yaparak ona eşsiz bir dokunuş katan unsurdur.

İŞTE LEZZETLİ TARHANA ÇORBASININ TARİFİ

Tarhana Çorbası Malzemeleri:

3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

sddefault.jpg

Tarhana Çorbası Hazırlanışı:

3 yemek kaşığı tarhana 1 bardak suyla bir kapta, 1 saat ıslatılır.

Bir tencerede yağ, salça ve nane biraz karıştırılır ve üzerine ıslatılmış tarhana eklenir.

Üzerine 4 su bardağı su eklenir ve tuzu atılarak devamlı karıştırılmak suretiyle bir iki taşım kaynamadan sonra ocaktan alınır.

Servise hazırdır. Afiyet olsun!

Tarhana çorbası faydaları

Tarhana çorbası probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine oldukça faydalıdır. İçerdiği yoğurt ve fermente edilmiş tahıl sayesinde bağırsak sağlığını korur ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, tarhana çorbası protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İçerdiği bu besinler sayesinde vücudu besler, enerji verir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.