TARHANA çorbasına ekleyince çorba ipek gibi oluyor; Aşçıların meğer lezzet sırrı buymuş
TARHANA çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçerisinde bulunan doğal malzemeler ve özenle hazırlanan TARHANA karışımı, çorbanın benzersiz bir lezzete sahip olmasını sağlar. Ancak, birçok kişi tarafından bilinmeyen bir sır vardır ki, o da TARHANA çorbasının lezzetini ipek gibi yaparak ona eşsiz bir dokunuş katan unsurdur.
İŞTE LEZZETLİ TARHANA ÇORBASININ TARİFİ
Tarhana Çorbası Malzemeleri:
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Tarhana Çorbası Hazırlanışı:
3 yemek kaşığı tarhana 1 bardak suyla bir kapta, 1 saat ıslatılır.
Bir tencerede yağ, salça ve nane biraz karıştırılır ve üzerine ıslatılmış tarhana eklenir.
Üzerine 4 su bardağı su eklenir ve tuzu atılarak devamlı karıştırılmak suretiyle bir iki taşım kaynamadan sonra ocaktan alınır.
Servise hazırdır. Afiyet olsun!
Tarhana çorbası faydaları
Tarhana çorbası probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine oldukça faydalıdır. İçerdiği yoğurt ve fermente edilmiş tahıl sayesinde bağırsak sağlığını korur ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, tarhana çorbası protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İçerdiği bu besinler sayesinde vücudu besler, enerji verir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kaynak:BBN