Türkiye'nin en çok tüketilen tatlısı : Sütlaç böyle hazırlanırsa asla lapa olmuyor

Evde sütlaç yapmanın en kolay yolu. Sütlaç böyle yapılırsa herkes lezzetine hayran kalıyor. İşte lezzetli sütlaç yapmanın yolu:
Türkiye'nin en çok tüketilen tatlısı : Sütlaç böyle hazırlanırsa asla lapa olmuyor

Tüm bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak hazırladığınız sütlaç, asla lapa olmayacak ve misafirlerinizi mest edecek lezzette olacaktır. Deneyin ve farkı siz de hissedin!

Türkiye'nin en popüler tatlıları arasında yer alan sütlaç, lezzeti ve pratik hazırlanışıyla sofraların vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ancak, sütlaçın en büyük sorunu, pişirme esnasında lapa olmasıdır. Bu durumu engellemenin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeleri;

hq720.jpg

1 litre süt

2 çay bardağı pirinç

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı pirinç unu

1 su bardağı toz şeker

Tarçın (Üzeri için)

Nasıl yapılır?

Sütlaç yapımına pirinçleri yıkayarak başlayabilirsiniz. Yıkama işlemi bitince 1 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler pilav kıvamına gelmeyecek sadece yumuşayacak. Ardından sütü derin bir tencereye alın pirinçleri, şekeri ve sütle ıslattığınız pirinç ununu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan sütün altını kısın vanilyayı ekleyin karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Sütlacınız hafif yoğun bir kıvam alacak ama asıl kıvamını kasede soğurken alacak. Pişen sütlacı kaselere pay edin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Dolapta bekledikten sonra tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynak: Habertürk, Youtube.com

Kaynak:BBN