Yumuşak havuçlar kıtır kıtır olacak. İşte manavların uyguladığı o formül
Havuç, sağlıklı beslenme için önemli bir sebzedir ve taze havuçların lezzeti değişmez. Ancak bazen havuçlar yumuşak olabilir ve istenmeyen bir dokuyla karşılaşılabilir. Manavlar, bu sorunu çözmek için uyguladıkları bir formülle taze ve kıtır havuçları müşterilere sunarlar.
İşte manavların uyguladığı o formül:
Uzun süre bekleyen havuç ve diğer sebzeler öncelikle elastikiyetini kaybeder. Dışarıdan herhangi bir bozulma belirtisi olmasa bile artık çıtırdamayacaktır. Ancak patateslerin yardımıyla onlara yeni bir hayat verebilirsiniz.
Bu basit ve etkili yöntem hem havuç hem de turp ve kereviz için uygundur. İkincisi folyoda da saklanabilir, o zaman solmaz ve gevrek kalır.
Kurtarma karışımını hazırlamak için bir patates alıp küçük dilimler halinde kesin ve ardından bu dilimleri buzlu suya batırın. Bütün solmuş sebzeleri otuz dakika boyunca oraya koyun. Yarım saat sonra sanki bahçeden yeni çıkmış gibi yeniden çıtır olacaklar.
Havucun canlandırma sürecini hızlandırmak için keskin ucunu kesin ve dikey konumda çok soğuk suya koyun. Bunun için bir kupa veya derin bardak mükemmeldir.
Havucun faydaları
Havuç, sağlığımız için birçok fayda sağlayan besleyici bir sebzedir. İçeriğinde yüksek miktarda A vitamini bulunur, bu da göz sağlığı için önemli bir besindir. Ayrıca lif bakımından zengin olması sindirim sistemine yardımcı olur ve tokluk hissi sağlar. Havuç ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir, vücudu serbest radikallerden korur ve kanser riskini azaltabilir. Ayrıca, cilt sağlığını destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini içerir. Havucun düzenli tüketimi kalp sağlığını destekleyebilir ve kan basıncını düzenleyebilir. Tüm bu faydalarıyla havuç, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.
Kaynak:BBN