Bekir Salih KORKMAZ

Bekir Salih KORKMAZ

Yanlışa Yanlış Diyelim, Doğruya Doğru!

Yanlışa Yanlış Diyelim, Doğruya Doğru!

Tamam, deprem yaralarını sarmak adına bir defalık daha MTV verelim. Devlet için, depremden zarar görenler için bir değil on defa daha veririz, feda olsun. Peki daha iki yıl evvel 372 lira olan araç muayene ücretini 1130 liraya çıkarmanın gerekçesi ne? Tamir yok, parça değişimi yok. Kimin cebine girecek bu para?

30 yaşındaki hurdaya çıkmış bir aracı almak için bir yıllık kazancını vermek zorunda olan vatandaş için daha dişe dokunur çözümler bulamaz mı sayın vekillerimiz? Kendileri son model lüks araçlara binerken vatandaşa hurda araçları mı reva görüyorlar? Üstelik böyle fahiş fiyatlara...

Ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmekten ve yeni sorunlar üretmekten başka işe yaramayan yüzde 25'lik kira artış sınırının gerçekten işe yaradığını mı sanıyorlar ki devam ettiriyorlar? Yüksek kiralar için gerçekten çözüm bu mu?

Vatandaşın en büyük sorunu olan barınma ve ulaşım giderleri için acilen daha dişe dokunur çözümler üretilmek zorunda. Şu dünyada ev ve arabayı yatırım aracı olarak gören bizden başka bir ülke var mı?

Gençler için evlenmek, ev bark sahibi olmak, ev sahibi olamasa da kirada oturmak, iyi kötü bir araba almak ne kadar zorlaştı farkında mıyız acaba? Artık hayatın olmazsa olmazlarından olan cep telefonu ve bilgisayar fiyatlarına dur diyecek kimse yok mu? Orta halli bir cep telefonuna neredeyse 1 asgari ücret, yine orta halli bir bilgisayara 3 asgari ücret vermek bizim insanımıza reva mı? Hangi gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkede bu kadar yüksek fiyatlar?

Sahi, atanamayan öğretmen diye bir sorun duyduk mu başka ülkelerde? Ya da başıboş sokak köpekleri tarafından yaralanan, öldürülen, parçalanan insanların olduğu gelişmiş ya da gelişmekte olan bizden başka bir ülke var mı? Ya da ne bileyim, diplomaların bu kadar önemsiz olduğu, sınav kaygısı çeken, hayattan soğuyan gençlerin yaşadığı, adalet mekanizmasına güvenin bu kadar düşük olduğu başka bir memleket... Var mı hakikaten?

Ne diyordu Uğur Işılak?

"Yanlışa yanlış de, doğruya doğru."

Söyleyecek çok şey var. Çünkü doğrularımız kadar eksik ve yanlışlarımız, çözülmeyi bekleyen çok sorunumuz var.

Nasıl terör belası gibi yıllarımıza, binlerce insanımıza ve milyarlarca dolara mal olan büyük bir sorunu hallettiysek diğer tüm sorunların da üstesinden geliriz evvel Allah. Yeter ki sorunun farkında olup kendi tarih, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla ve ortak akılla çözmeye çalışalım. "Sorun var" diyenleri "her şeyi en iyi ben bilirim" havasında olmadan samimiyetle dinleyelim.

Bu ülke hepimizin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Salih KORKMAZ Arşivi