Cihad Alpan

Cihad Alpan

Bizler için zor geçecek!

Bizler için zor geçecek!

Koronavirüs tehlikesinin artmasının ardından bir müddet askıya alınan Süper Lig geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla açıldı. Ligde şampiyonluk yarışını sürdürmek isteyen takımlar kazanıp yoluna devam ederken, ateş hattında bulunan takımlar ise bu haftada kaybetti. Kuşkusuz bu 7 haftalık periyot bizler için çok zor geçecek!

***

Ligin son sırasında yer alan Kayserispor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe!ye 2-1 mağlup olarak umutlarını iyice azalttı. Diğer yandan 15. sırada bulunan ve yükselmek için çare arayan Yeni Malatyaspor ise alt sıralarda bulunan Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup oldu. Ateş hattında bulunan bir diğer ekip MKE Ankaragücü ise Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı.

***

Koronavirüs tehlikesinden önce evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Konyaspor ise deplasmanda adeta yok oldu. Yok olmayı oyun olarak değil gol atma sorunu olarak dile getirmek istiyorum. Aslında maça hızlı başlayan yeşil beyazlı ekip bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Teknik Direktör Bülent Korkmaz ise maç başında bir sürpriz yaparak ilk 11'de Paolo Hurtado ile başladı. Fakat değişen bir şey olmadı. Keşke olmasaydı dediğimiz olay yine başımıza geldi ve Hurtado yeniden sakatlandı. Aslında Kaptan Ali Turan'ın o an ki tepkisi tüm duygularımıza tercüman oldu.

Bizler için zor geçecek!

***

Hurtado'nun çıkmasının ardından ilerideki açığı Milosevic ile doldurmak istedik fakat bunda da pek etkili olamadık. Rakip ceza sahasına en iyi şekilde giren Konyaspor gol yollarında sancı yaşadı. İkinci yarıda 59. dakikada Gençlerbirliği'nin bomboş golü tüm moralleri alt üst etti. Fakat oyundan kopmaya Konyaspor dakika 62'de Jevtovic'in golü ile cevap verdi. Oyun sürerken müsabakada Milosevic - Miya değişikliği yapan Bülent Hoca takımın fişini çekti.

***

İleri açıkta artık etkisiz kalan Konyaspor bulduğu pozisyonları yine değerlendiremedi.  Dakika 83'de Gençlerbirliği tekrar öne geçti. Artık Konyaspor hırs yapsa da bahane... Atamayana atarlar diyen Gençlerbirliği müsabakada 2-1 galip geldi. Zoruma giden oyunu biz oynadık, kazanan Gençlerbirliği oldu. Bu sonucun ardından ateş hattında bulunan yeşil beyazlı ekip altın değerindeki 3 puanı kaçırarak işleri iyice zora soktu.

***

2 yıl önce hesap kurdu olduğumuz sezona geri döndük. Gelecek hafta evinde Sivasspor'u konuk edecek olan Konyaspor ne gibi bir yol haritası izleyecek hep birlikte göreceğiz. Fakat kaybedilen bir 3 puan daha bizi iyice ateşe atmış olacak. Gençlerbirliği maçında sakatlanan Hurtado'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, gelecek maçlarda Konyaspor'un galibiyet almasını temenni ediyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi
SON YAZILAR