Cihad Alpan

Cihad Alpan

Heyecan başlıyor

Heyecan başlıyor

Spor Toto Süper Lig 2019/2020 sezonu yarın oynanılacak olan maçlarla açılacak. Lige verilen koronavirüs arası sona erdi Yarın oynanacak olan 2 müsabaka ile heyecan yeniden başlayacak. Süper Ligin birçok takımı hazırlıklarına haftalar öncesinde başlarken düşme korkusu yaşayan takımlar sosyal mesafeler ile çalışmalarına devam etti. Ligin akıbetinde neler olacağını beklerken, geçtiğimiz haftalarda 7 takımın verdiği düşme kalksın önerisi TFF tarafından reddedildi. Aslında olması gerekende buydu. Gerek üst tarafın gerekse ligin ortasında bulunan takımlara büyük haksızlık olacaktı. TFF bu öneriyi reddederek güzel bir karar verdi. Düşme korkusunu yaşayan sadece son 3 sırada olan takımlar değil, geçtiğimiz sezonlarda kupa kaldırmış, ülkemizi Avrupa’da temsil eden Konyaspor'da düşme korkusu yaşayan takımlardan. Ligde kim düşecek kim şampiyon olacak sorusu son haftalarda oynanacak olan maçlar ile belli olacak. Sezon başında kadrolarını geniş tutan ekipler şampiyonluk yarışında öne çıkacak. Sezon başında Aykut Kocaman yönetiminde kötü sonuçlar alan ve ligin ikinci yarısında Aykut hocayı göndererek yerine Bülent Korkmaz getiren Konyaspor bu zorlu dönemde sahada tüm kozlarını kullanmak istiyor.

Pazar günü saat 18.30 da deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk olacak olan Konyaspor mücadeleyi kazanarak rahat bir nefes almak istiyor. Lige ara verilmeden önce evinde seyircisiz oynadığı maçta Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek düşme hattından kurtulan Konyaspor çıkışını Gençlerbirliği maçında da sürdürmek amacında. Gençlerbirliği maçında Ömer Ali Şahiner ve Skubic'in için cezalı olması nedeniyle sağ kanatta kimin oynayacağı sorusu sporseverler tarafından merak konusu oldu. Bu kapsamda gazetemizin spor müdürü Tolga Durmaz’ın aktardığı bilgiye göre sol bek mevkisinde oynayan ve sakatlığı atlatan Ferhat Öztorun’un bu maçta defansın sağında görev yapması bekleniyor.

Ligde kalan 8 maç düşme korkusunu yakından yaşayan 7 takım için büyük bir risk olacak. Bu maçlarda başarı gösteren ve en az 12 puan toplayan takımlar ligde kalmayı hak edecekler. Fenerbahçe maçından sonra umutlanan ve düşmemek için elinden gelen çabayı gösterecek olan Konyaspor’un ise kalan 8 maçtaki hedefe en az 10 puan olacak.

Konyaspor, Gençlerbirliği maçında nasıl bir kadro ile sahaya çıkacak? Koronavirus arasında takımda sakatlığı iyileşen Farouk Miya'nın bu maçta forma giymesi bekleniyor. Konyaspor'a Ankara temsilcisi karşısında başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi