Cihad Alpan

Cihad Alpan

Kalan maçlar final

Kalan maçlar final

Süper Lig'de sona yaklaşırken düşme hattındaki takımlar var güçleriyle maçları kazanmak için çabalıyorlar. Ligin son sıralarına demir atan Kayserispor ligde Avrupa iddiasını sürdürmek isteyen Sivasspor'u 2-0 mağlup ederek 16.sıraya yerleşti. Ankaragücü ise Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

***

Geçtiğimiz hafta kalesinde son dakika gördüğü gol ile Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Konyaspor haftanın açılış maçında deplasmanda Beşiktaş'a konuk oldu. Aslında oyuna iyi başlayan yeşil-beyazlı ekip Amir'in gördüğü kart sonucu 75 dakika 10 kişi oynadı. Müsabakanın başında bir sürpriz yaparak kaleci Serkan yerine Ertuğrul ile maça başlayan Bülent Korkmaz bu maçta oyun okumaktan yana sıkıntı çekti. Amir'in oyun dışında kalması sonucu morali düşen Konyaspor, rakip ceza sahasında pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. Fakat mesele Amir'in kart görmesi değil, Beşiktaşlı oyuncu Vida'nın yaptığı faulun direk kırmızı kartla cezalandırılmaması. Hakem Zorbay Küçük, VAR'a bile gitmeden pozisyonu sarı kart olarak değerlendirdi. VAR ve AVAR hakemleri Zorbay Küçük'ü uyarmadılar bile... Harcanan o kadar emekler böylece kolaylıkla çalınmış oldu. Konyaspor'a gelince hakem kart konusunda cömertlikten kaçınmadı fakat durum Beşiktaş olunca hakemin eli hep sarıdan yana çalıştı.

***

Dedik ya bizim için bu sezon zor geçecek diye... Beşiktaş bulduğu 3 gol ile müsabakadan galip ayrılarak puanını 50'ye çıkarttı. Konyaspor ise 27 puanda kalarak 17.sıraya geriledi. Beşiktaş maçının tek bir güzelliği vardı oda eski antrenörümüz Sergen Yalçın'ın atılan hiç bir gole sevinmemesiydi. Güzel bir ahde vefa örneği gösteren Sergen Hoca her daim Konyasporlu taraftarların kalbinde yer edinmeye devam edecek. Yazılacak o kadar çok olay var ki hangisini anlatacağımı bilmiyorum... Göz göre göre bu takımı çıkmaza sürükleyen yöneticiler şimdi takımı ateş hattından kurtarmak için ne gibi bir çalışma yapacak merakla bekliyorum. Durumumuz o kadar çok zorlaştı ki fikstür ve puan durumu da işin ne kadar kritik seviyeye geldiğini gösteriyor.

****

Mücadele edecek ruh ve kadromuz cidden kaybolduğunu gördüm. Fazla değil 2 sezon öncede biz yine bu durumdaydık. Fakat Sergen Yalçın ve ekibi, futbolcularımız ve en önemlisi de taraftarımız takıma sahip çıkarak o sezonu 15. sırada küme hattında kalarak tamamladık. Şimdi önümüzde kalan 5 maç var bu maçlardan ne gibi bir sonuç çıkacak merak içerisindeyim. Konyaspor gelecek hafta Pazar günü evinde küme hattının hemen üzerindeki Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Olası bu maçta 3 puanı hanesine yazdıramayan ekibimiz bu sezon lige veda edecek gibi gözüküyor.

***

Zor değil biz birçok şeyi başardık. Birçok olayın üstesinden alnımızın akıyla çıktık. Tamam ligde kalmak kolay olmayacak fakat kalmayı başaracağımızı umutla bekliyorum. Rizespor'dan, Gaziantep'den ve Alanyaspor'dan alacağımız 3 puan bizi ligi tutmayı yetecek diye düşünüyorum...

***

Çaykur Rizespor maçı bizim için final niteliğinde bir maç olacak olası bir puan kaybına da artık tahammülümüz yok... Umarım bu sezonu kendimize kaza sayar ve gelecek sezona umutla bakarız! Haydi Anadolu'nun çift başlı büyük Kartalı! Bizim için, kendin için, arman için OYNA OYNA OYNA!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi
SON YAZILAR