Cihad Alpan

Cihad Alpan

Konyaspor’un en kritik maçı

Konyaspor’un en kritik maçı

Ligde son haftalarda kötü gidişatını sürdüren ve teknik direktörlük görevine Bülent Korkmaz’ı getirerek kan değişikliği yapan Konyaspor geçtiğimiz hafta cumartesi günü deplasmanda Kayserispor’a konuk oldu. Alt sıralardan kurtulmak adına hayati önem taşıyan bu maçta yeşil beyazlı ekip ilk yarıda 2 gol bularak nefes almıştı. Konyaspor ilk yarının son dakikalarında kalesinde gördüğü gol ile 2-1’lik skor ile soyunma odasına girdi. İkinci yarıda üst üste pozisyonlar bulan yeşil beyazlı ekip bulduğu fırsatları gole çeviremedi. Sezon başından bu yana tek sıkıntısı forvet olan Konyaspor, devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Thuram’dan aradığını bulamamış gözüküyor. Brezilyalı 85’de kaçırdığı golle puan kaybının baş mimarı oldu. Thuram’ın kaçırdığı golün ardından Kayseri’nin beraberlik golü gelmesi son derece üzücü oldu.

Aslında Bülent hocanın sistemi ofansif oyun.. Çift forvetle oynanması daha verimli olur düşüncesindeyim. Konyaspor ikinci yarının son dakikalarında uzaktan çekilen şutla kalesinde gördüğü gol ile mücadeleden 2-2 berabere ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırdı. Aslında 3 puan için maça çıkan Konyaspor skorunu koruyamadı. Bunu da defansta eksiğimiz olan Marin Anicic’e bağlıyorum. İleride oyun kurucu olarak görev yapan topçular bir yana defansta bir takım için önemli. Alt sıralarda direk rakibimiz olan Kasımpaşa geçtiğimiz akşam Denizlispor’u 2-0 mağlup ederek alt sıralardan kurtulmak adına önemli bir 3 puan aldı. Müsabakada yaşanan talihsizlikler ise göze çarptı Kasımpaşa’nın eski sportif direktörü Nursal Bilgin maçta kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Nursal hoca yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Futbol camiasına ve Kasımpaşa’ya başsağlığı dileklerini iletiyorum.

Gelecek hafta cumartesi günü direk alt sıralardan rakibi olan Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Konyaspor mücadeleye galibiyet parolası ile çıkacak. Bu maç bizim için 6 puan değerinde olacak. Umarım Kasımpaşa maçını kazanarak Ligde basamak atlarız. Zira olası bir yenilgi Konyaspor’u alt sıralara daha da itecek. Özellikle maraton tarafından bilet alan taraftarlarımızı maçta ıslıklamak yerine 90 dakika desteklemeye davet ediyorum. Sen ben yok, biz varız ve Konyaspor var! Bu şehir bu sırada olmayı hak etmiyor. Lütfen oyunculara tepki göstermek yerine destek vermeye özen gösterelim ve bu sezonu hep birlikte iyi bir şekilde atlatalım. Konyaspor’a, Kasımpaşa karşısında başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi