Çisel Akın

Çisel Akın

Merkür Retrosu ve Burçlara Etkileri

Merkür Retrosu ve Burçlara Etkileri

Merhaba Sevgili Okuyan,

Başımızın belası, gökyüzünün yaramaz çocuğu Merkür 27 Eylül itibariyle Terazi burcunda retro hareketine başlayacak. Öncelikle gezegenler geri harekette bulunmazlar, solar sistem içinde her gezegenin ayrı şekilde dönüş hızları vardır. Belirli periyotlarda gezegenlerin  dönüş hızı yavaşlar ve bu yavaşlama haline dünyadan bakıldığında yörüngede geriye gidiyor gibi gözükmesine astrolojide retro hareket denir. Retro "geriye dönüş, geri gitme" anlamlarına gelen bir kelimedir. Bir gezegenin retro harekete girmesi 3 aşamadan oluşur; Gezegenin retroya girmeden önce durağanlaşması (stationary) konumu, gezegenin retroya (retrograde) konumu, gezegenin retro hareketten çıkmaya hazırlanması (stationary) konumudur. En tehlikeli dönem stationary konumu olan durağan konumdur.  Retro etkisi, retro yapan gezegenin yönettiği alanlarda gerilemeye ve yavaşlamaya sebep olur. Retro zamanlarında aktivitelerde yavaşlama, hata ve problemler meydana gelir. Bu nedenle retro dönemleri tıpkı gezegen gibi geri çekilme, dinlenme, kendine dönme zamanlarıdır. Bu süreçte radikal adımlar atmanın, kritik kararlar vermenin ve fiziksel olarak aşırı aktif olmanın kişiye olumsuz etkileri vardır. Gezegenler geri hareketine başladığı andan itibaren, bazen etkisini daha önce göstermekle beraber (yukarıda yazdığım 3 konumdan biri) güçleri düşer. Hangi konuyu temsil ediyorlarsa, o konularda bir takım zorlanmalar, sıkıntılar, engeller, problemler çıkartmaya başlarlar. Her gezegenin Retro (geri gitme) süreleri de sıklığı da birbiriyle aynı değildir. Bir gezegenin retro hareketi karmik dönemlere işarettir yani gezegen temsil ettiği konularla ilgili hak ediş ya da bedel ödeterek kişinin farkındalığa ulaşmasını sağlar. Karmik olmasının sebebi de kişi o gezegenin temsil ettiği konularla ilgili dersleri alamamış, anlamamış demektir bu sebeple bu dersler retro zamanları tekrar ederek kişinin idrak seviyesini yükseltmeyi amaçlar bu sebeple karma astrolojide retro hareketler çok önemlidir.  Bir doğum haritasında retro gezegen varsa orada karmik bir durum var demektir. Gezegenin bulunduğu burç, ev ve açıları da karmik durumu açıklar. Eğer doğum haritanızda özellikle iç gezegenler Merkür, Venüs, mars, Jüpiter retro harekette ise bu hayatta ödeyeceğiniz karmik sınavlarınız var demektir. Bu konuyu ayrıca yazacağım.

 

Şimdi gelelim Merkür retrosunun Terazi burcunda temsil ettiği konularda 27 Eylül – 18 Ekim arasında neler yaşayacağımıza;

Merkür Retrosu ve Burçlara Etkileri

TERAZİ BURCUNDAKİ MERKÜR RETROSU ETKİLERİ NELERDİR?

Merkür yılda 3-4 kez retro yapar. Bu nedenle en çok etkisi olan retro Merkür retrosudur. 27 Eylül – 18 Ekim arasında Terazi burcunda retro hareketini yapacak olan Merkür bize en çok ilişkiler, hukuksal ve finansal alanda dikkatli olmamız gerektiğini anlatır. Terazi burcu ilişkileri, hak, hukuk ve adaleti, finansal parametreleri, uyumu temsil eder. Merkür ise iletişimi, haberleşmeyi, zekayı, sözleşmeleri, anlaşmaları, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retro'su iletişim gezeni olduğu için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir.

Merkür Retrosu ve Burçlara Etkileri

Terazi burcundaki Merkür retrosunda;

Sözleşme, anlaşma veya imza gerektiren işlere girilmemesi gerekir. Eğer mecbur kalınması halinde maddelerin çok dikkatli okunması gerekir. Borç alacak ilişkilerine girilmemelidir. Banka hesaplarında karışıklıklar yaşanabilir. Bilgi akışında aksaklıklar ve iletişim kopuklukları, yanlış anlaşılmalar olabilir. Beyaz eşyalar ve elektronik aletler bozulabilir. Evlilik ve nişan tarihleri retroya denk gelirse aksamalar meydana gelebilir. Alım satım işlerinde ve kritik kararlarda sıkıntılar meydana gelebilir. İlişkilerde bozulmalar, bitişler ve ayrılıklar olabilir. Finansal açıdan para kayıpları yaşanabilir.  Bu nedenle bilgisayar sistemlerinin arızalanabileceği, verilerin alınmasında ve gönderilmesinde sorunların yaşanabileceği, insanlar arasındaki iletişimde yanlış anlamaların söz konusu olabileceğini hesaba katmak gerekir. Yeni atılımlar yapmak,  faaliyetlere başlamak uygun değildir. Bu zaman dilimini yanlışlara mahal vermemek için biraz sakinleme, dinlenme, geçmişte yarım kalan  dosyalar varsa onları bitirme, eksikleri tamamlama şeklinde değerlendirmek yerinde olacaktır. Merkür retrosu kişinin kendisi ile yüzleşme zamanıdır. Sorunları, problemleri, sıkıntıları fark etmek ve çözmeye çalışmak gereklidir. Başımıza gelen olayların gerçekleşme sebeplerini araştırmalı ve olayların derinine inmeyi istemeliyiz.  30 Eylül ve 1 Ekim. Bu tarihlerin yakınları pek hayra alamet değil. Bazı yerleşim yerleri risk altında olabilir. Ülkemizdeki ünlü simalar, sanatçılar, spor faaliyetleri, sporcular ve spor müsabakaları da Eylül’de ansızın ülke gündemine oturabilir. Aynı zaman da bu Venüsyen bir retro olduğundan mümkün olmadıkça dış görüşünüzü değiştirecek bir şey yapmayın ve özellikle estetik ameliyatlardan Retro bitene kadar uzak durun! Haritalarında Merkür retrosu olan kişiler bu dönemi daha olumlu şekilde yaşarlar.

Yükselen koçlar: Özel hayatınıza, uzun süreli ilişkilerinize ve sizinle yasal olarak bağı olan insanlara çok ama çok dikkat etmelisiniz. Bazı davranışlarınız çevrenizdeki insanlar tarafından eleştirilebilir.

Yükselen boğalar: Tartışmadan ve kavgadan uzak durmanız gereken bir dönem sizleri bekliyor. Finansal durumunuzda bazı olumsuzluklar ve akrabalarınızla aranızda bazı sorunlar olabilir.

Yükselen ikizler: Kendinizi bu dönemde mutsuz ve duygusal açıdan yorgun hissedebilirsiniz. Finansal açıdan riskli yatırımlardan veya bir çalışan iseniz iş yerinizde istifa gibi ani kararlar almaktan uzak durunuz.

Yükselen yengeçler: Birinci ve ikinci derece akrabalarınızla aranızda olan ilişkiler bu dönemde sınavdan geçecek. Çevrenizdeki insanlarla olan iletişiminize çok dikkat etmeli ve bu insanlarla kavgadan, gürültüden uzak durmalısınız.

Yükselen aslanlar: Kendinizi bu dönemde yalnız ve dışlanmış hissedebilirsiniz. İletişim yeteneğiniz bir hayli azalabilir. Bu nedenle çevrenizdeki insanlara karşı olan eylem ve söylemlerinize dikkat etmelisiniz. Sinir sisteminizle ilgili bazı konular bir hayli gündeminizde olacaktır.

Yükselen başaklar: Gerek kendinizin gerek de çevrenizdeki insanların hayatlarındaki maddi sorunları gündeminizde olacak ve bir hayli canınızı sıkacak. Maddi değeri olan eşyalarınızın güvenliğine önem vermeli, hırsızlığa ve unutkanlığa karşı dikkatli olmalısınız.

Yükselen teraziler: Kalbinizle aklınız arasındaki savaş bu dönemde başlayacak ve hayatınızdaki her konuda gelgitler yaşayabilirsiniz. Sosyal statünüze ve itibarınıza dikkat etmelisiniz. Dış görünüşünüzde hiçbir değişiklik yapmamalısınız.

Yükselen akrepler: Bu dönemde bazı masraflar gündeminizde olabilir. Ayrıca bolca gereksiz harcamalar yapabilirsiniz. Hayatınızda herhangi bir değişiklik planlıyorsanız çevrenizdeki insanlar tarafından manevi baskı görebilirsiniz.

Yükselen yaylar: Bazı maddi kazanımlarınızda sorunlar olabilir. Özellikle çevrenizdeki insanlardan maddi ve manevi beklentileriniz varsa çevrenizdeki insanlar sizlere yeteri kadar destek vermeyebilir. Kısacası bu dönemde çevrenizdeki insanlar sizlere bir hayli hayal kırıklığı yaratabilir. Zira onların gerçek yüzünü göreceksiniz.

Yükselen oğlaklar: Gelirleriniz ve mallarınız konusunda bir hayli sıkıntılar yaşayacağınız bir dönem sizleri bekliyor. Zam, terfi ve atama gibi beklentileriniz varsa bu beklentilerinizde sorunlar olabilir.

Yükselen kovalar: Alışveriş, seyahat ve eğitim gibi konularda bazı aksilikler yaşayabilirsiniz. Hayattaki bazı sorumluluklarınızı yerine getirmekte zorluk çekebilirsiniz. Karmanızda bazı sıkıntılar yaratacak eylemler ve söylemlerde bulunabilirsiniz.

Yükselen balıklar: Bu Merkür retrosunda en dikkatli olması gereken burç sizlersiniz çünkü bu retronun hayatınızda çok geniş kapsamlı etkileri olacaktır. Uzun vadeli planlarınızda bazı aksilikler yaşanabilir. Tazminat, miras ve nafaka gibi her türlü hukuksal konularda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Buraya dikkat gerek kendi sağlığınız ve çevrenizdeki insanların sağlıkları konusunda çok ama çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Çisel Akın Arşivi
SON YAZILAR