D. Emin Bilge

D. Emin Bilge

İyilik Meleği Çocuk

İyilik Meleği Çocuk

Depremzedeler için Türkiye’ye dünyanın her tarafından yardımlar yağıyor çok şükür. Depremzedelerin ayrı ayrı hikâyeleri olduğu gibi, bazı yardımseverlerin de ayrı bir hikâyesi var. Hele bu melek yüzlü Boran Karabacak’ın yardım hikâyesi bir başka değerli.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi, henüz yedi yaşında olmasına rağmen yaptığı yardım hepimizin içini ısıtıyor, yaptığı yardım dünyaya değer.

Danimarka’nın Slagelse şehrinde yaşayan Boran, deprem felaketine yaşı küçük; ama mangal gibi yüreğiyle yardım etmek istemiş ve atık şişeleri toplayarak 7.350 kron (980 euro) biriktirmiş. Parasını da Danimarka’da Türkler arasındaki en büyük yardım kuruluşu olan HASENE’ye vermiş. Maşallah güzel çocuk, Rabbim seni nazardan korusun melek çocuk. Senin yüreğin hep böyle iyilikler için çarpsın ve insanlara yardımın ulaşsın.

aaa.jpg

Danimarka'da HASENE

Uluslararası bir yardım kuruluşu olan Hasene’nin Danimarka şubesi her zaman olduğu gibi yardıma muhtaç olanlara koşarken deprem haberini alınca hemen ülke çapında yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar topladığı nakdi yardım toplamı 10 milyon kron (1 milyon 333 bin euro). Bağış yapmak isteyenler banka yoluyla çok kolay bir ödeme şekli olan MobilePay ile SMS gönderir gibi birkaç saniyede para gönderebiliyorlar.

Danimarka nüfusu az, yüzölçümü küçük bir ülke. Refah düzeyi yüksek, insanları mutlu ve yardımsever bir millet. Devlet olarak yardım etmenin yanında uluslararası büyük firmalar (MÆRSK, IKEA, NOVO, JYSK vb.) Türkiye’ye önemli miktarda yardım ettiler. Danimarka’da yaşayan vatandaşlar ve Türk iş insanları da önemli miktarda yardımda bulundular. Bu Türk iş insanının birisi benim dostum çok önemli bir nakdi ve ayni yardımda bulundu. Yardımı büyük bir meblağ; ama kendisi adının ve bağış miktarının yazılmasını istemediği için yazamıyorum, kendisinden Allah razı olsun, daha çok kazansın ve daha çok versin. Yardım eden kişi ve kuruluşlara millet olarak müteşekkir ve duacıyız.

Hafta sonunda vatandaşlarımızın yoğun olduğu şehirlerde el ele, gönül gönüle yardımlar için kermesler düzenlenmektedir. Kopenhag'a 20 km uzaklıktaki Køge şehrinde Türk gençleri İbrahim Öksüm’ün öncülüğünde futbol turnuvası düzenlediler bunun yanında yiyecek ve içecek satışı yaparak biriktirdikleri 70 bin 850 kronu (9 bin 450 euro) aşağıda gördüğünüz gibi Hasene'ye bağışladılar.

126.jpg

Ayrıca Danimarka’nın en büyük TV kanalı da kendilerine haberlerinde yer verip onların yaptığı yardımları övmüştür. Kendilerine çok teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun sevgili gençler.

Yine aynı şehirde hanımlar da kermes düzenleyip besmele ile başlayıp, dillerinde dua ve gözlerinde yaşla evlerinde sarma, dolma, börek, simit, pasta, kurabiye, baklava, bohça vb. hazırlayıp, ayrıca çay, kahve vb. içecekler ikram ederek 2-3 saat içinde 60 bin 165 kron (8.000 euro) biriktirip Hasene’ye bağışladılar.

Et billede, der indeholder tekst, avis Automatisk genereret beskrivelse

Køge Ungdoms og Kultur Forening (Køge Gençlik ve Kültür Derneği) hanımlarının yaptığı kermes geliri 60 bin 165 kron (8 bin 020 euro)

HASENE Danimarka başkanı Harun Başoda ve HASENE hukuk müşaviri Hatice Koçer Aras yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri hakkında şu açıklamayı yaptılar:

2012 yılından beri yasallığı Danimarka resmi kurumlarınca onaylanan ve yardım toplama konusunda yetkili olan bir yardım kuruluşuyuz. Çalışmalarımızı daha geniş şekilde hasene.dk web sitesinde ve facebook sayfamızda görebilirsiniz. Yardıma muhtaç olan herkese, dini, dili ve ırkına bakmadan yardım ediyoruz. Türkiye’mizdeki deprem felaketini duyar duymaz hemen yardıma koştuk. Yaraları sarmak, acıları dindirmek için canla başla çalışıyoruz. Deprem felaketinin başlamasından itibaren Danimarka'dan bugüne kadar 10 milyon kron (1 milyon 333 bin euro) yardım topladık. Bazı arkadaşlarımız deprem bölgesine gittiler ve şimdi orada çalışıyorlar(çalışmalarımızı facebook sayfamızda görebilirsiniz) Pek çok hizmetimizin yanında deprem bölgesinde mobil bir klinik kurduk ve hastalara hizmet veriyoruz.

Çocukları sevindirmek için küçük hediyeler alıp gönderdik. Hatay'daki depremzedelerin hizmetine sunmak için 850 kişinin barınabileceği bir çadır kenti kurduk. Deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini dağıtıyoruz. Hasene hukuk müşaviri Hatice Koçer Aras, geçen hafta Danimarka’da yayın yapan 24/7 radyosundaki “Müslümanların konuştuğu konu” isimli bir programa katılarak deprem felaketi, yardımlar ve Hasene ile ilgili açıklamalar yapmıştır.

Biz yardıma muhtaç insanlar için çalışıyoruz. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun. Yardım eden herkese teşekkür ve dua ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
D. Emin Bilge Arşivi
SON YAZILAR