Diyetisyen Berna KALFA

Diyetisyen Berna KALFA

ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Sağlıklı ve dengeli beslenmek hepimiz için çok önemli ancak büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarımız için çok daha önemli.

Çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimi için sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerekmektedir. Fast food tüketiminin bu denli arttığı bir dönemde sağlıklı beslenmeye yönlendirmek çok da kolay olmuyor. Peki çocuklarımızın gelişiminin sağlıklı olması için neler yapmalıyız.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki önemli olan çocuğunuzun çok yemek yemesi değil doğru besinlerle dengeli beslenmesidir. Dengeli beslenme, et grubu süt grubu meyve sebzeler ve tahıl grubundan dengeli şekilde tüketilmesi ile sağlanır.

Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için 5 öneri

1. Özellikle çocuklarda en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltısını dengeli yapan çocuğun derslere odaklanma problemi minimuma iner. Kahvaltısı kızartma poğaça değil peynir zeytin şeklinde klasik kahvaltı olmalı, zihin gelişimi için mutlaka cevize yer vermelisiniz.

2. Okul çağındaki çocukların çantalarına mutlaka ara öğün koymalısınız böylece çocuk açlık hissettiğinde kantindeki abur cuburlara yönelmesin. Kuru meyve ve kuruyemiş koyarak hem tatlı ihtiyacını karşılamasına hem de kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

3. Süt ürünlerini sevmiyorsa süt veya yoğurda meyve ekleyip blenderdan geçirip onlar için farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

4. Gazlı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suyu içebilirler. Ancak bunun da porsiyonuna dikkat edilmeli aşırıya kaçılmamalıdır.

5. Ve en önemlisi de çocuğumuza örnek olmaktır. Ailecek sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Dışarıda hazır yemek tüketimini minimuma indirip evde sağlıklı yemekler hazırlayın, evde abur cubur gazlı içecekler bulundurmayın. Siz ne yer içerseniz çocuğunuzda onlara yönelir ve onları tüketir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Diyetisyen Berna KALFA Arşivi