Diyetisyen Berna KALFA

Diyetisyen Berna KALFA

Dönemlik güncelleme gelen popüler diyetler

Dönemlik güncelleme gelen popüler diyetler

Farkındaysanız telefon modeli gibi sürekli yeni bir diyet ortaya çıkıyor. O olmadı bu, bu olmadı şu, modası geçenler raflara kaldırılıyor yenileri türüyor. Peki "bu diyetleri ortaya atanlar toplumun sağlığını dikkate alıyor mu?" diye soracak olursak büyük çoğunluğu maalesef almıyor.

Popüler diyetlerin mantığı kısa sürede çok kilo kaybıdır. Bunun sağlıklı olmadığını hepimiz biliyoruz ama birçoğumuz dikkate almıyoruz. Düğün, nişan, tatil herkesin hızlı kilo vermek için farklı bir nedeni var. Ama maalesef hızlı verilen kilolar fazlasıyla geri alınıyor. Bunun nedeni diyetlerin düşük kalorili olması. Düşük kalorili diyetler kas kayıplarına neden olur. Kas kaybı da vücudun enerji harcamasını azaltır, bu da metabolizmanın yavaşlamasına neden olur.

Siz kilo verdiğiniz için diyeti bırakıp normal beslenmenize geri dönersiniz ama vücudunuzun enerji harcaması normale dönmez bu da verilen kiloların fazlasıyla geri alınmasına neden olur. Tek zarar bununla da kalmıyor. Lif alımı azaldığı için kabızlık ortaya çıkıyor. Vitamin, mineral eksiklikleri ve bunların beraberinde getirdiği birçok rahatsızlık ortaya çıkıyor.

Peki sağlıklı kilo vermek için neler yapmalısınız?

Öncelikle bu kiloları hızlı bir şekilde almadığınız gibi hızlı bir şekilde vermeyi beklemeyin. Sonrasında sağlıklı beslenmeye niyet ederek ve inanarak bir diyetisyen desteği alın. Bu süreçte azim ve devamlılık çok önemli. Sürecin uzunluğuna göre dönemsel duraklamalar olabilir bunların moralinizi bozmasına izin vermeyin. Diyetisyeninizin tavsiyelerini uygulayarak diyetinize sadık kalın ve diyetisyeninize güvenin popüler listelere değil. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Diyetisyen Berna KALFA Arşivi