Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Çocukluğumun ayak sesleri

Çocukluğumun ayak sesleri

Hepimizin vardır her akla geldiğinde duygulandıran anıları. Bir de beklenmedik anda aklımıza o anıları getiren eşyalar, yerler. Göz açıp kapayıncaya kadar geçip giden ve geçerken başta biz olmak üzere her şeyi tek tek değiştiren zaman, çoğu zaman kendimizi, o eski yıllarımızı unuttursa da bir bayram ziyaretinde karşınıza çıkan bir tablo hatırlatır o anıları. Uzun zaman sonra geçtiğiniz o sokak, her yerini karış karış bildiğiniz o köy sokaklarında gözleriniz dolarak hatırlarsınız. Daha dün oyunlar oynadığınız sokaklarda bugün elinizi tutup yürümeye çalışan bir el olduğu zaman anlarsınız zamanın ne kadar hızlı geçip gittiğini.

Bende de öyle oldu. Birlikte oyunlar oynadığımız koridorda çocuğunu uyuturken hatırladım kuzenimle geçip giden çocukluk yıllarımı. Kaç yaşımıza gelirsek gelelim o sokağın başından koşup sarıldığımız zamanlarımızı, hiç tanımasam da tek tek gezip el öptüğümüz o bayram ziyaretlerimizi. Ne olursa olsun mutlu olmanın yolunu her zaman bulduğumuz her anıyı tek tek yaşadım tekrar. Yıllarca aynı balkonun köşesinde kahve içerken ettiğimiz sohbetler bile daha dün gibi gelse de, aslında hepsinin üzerinden bir hayli zaman geçtiğini kabullendim kendimce. En güzeli de ne kadar zaman geçerse geçsin o anıları her zaman beraber hatırlayabilmek, aklınıza geldikten sonra içinizi sızlatan acı yerine bir telefon uzaklığındaki gülümsemeyle canlandırabilmek o zamanları.

Mutlu olduğumuz anılardaki insanları hâlâ yanımızda bulabilmek en güzel zenginlik. Ve insanı insana bağlayan o bağın, kan ile değil gerçek sevgi sayesinde kurulduğunu anlamaksa kendimize verebileceğimiz en güzel ders. Her akrabanın, her arkadaşın, her dostun sürekli yanımızda olmasına çabalamak yerine mutlu olduğumuz yerlerde kalmanın kendimizi yormadan daha mutlu olabilme rehberi olduğunu anlamalıyız bence. Bazı bağların kopmasına, bazı insanların bizden uzak olmasına da izin vermeye alışmalıyız. Yüklerden kurtulmak beraberinde mutluluk getirecektir.

O mutluluğu her zaman yanı başınızda bulmanız umuduyla,

Günaydın,

İyi öğlenler,

Huzurlu akşamlar…

Hangi vaktinize denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti buradan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi