Fatma Nur Kama

Fatma Nur Kama

İFTİHAR: BOZDAĞ FİLM PLATOLARI

İFTİHAR: BOZDAĞ FİLM PLATOLARI

Bozdağ Film, Beykoz Riva’da 140 dönüm arazide Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın birinci, dünyanın ise üçüncü en büyük film platosunu dizi ve tarih meraklılarının ziyaretine açtı. “Diriliş Ertuğrul”, “Kuruluş Osman”, “Destan”, “Bozkır Arslanı Celaleddin” gibi sektöre damga vuran birçok projeye ev sahipliği yapan plato adeta tarihten kesitler sunuyor. Osmanlıların fethettiği ilk kale olan Kulucahisar Kalesi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in ve babası Ertuğrul Gazi’nin yaşadığı Kayı Obası, Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti olan Söğüt’ün sokaklarıyla hem dizinin çekildiği mekanları yaşıyor hem de tarih sahnesinde dolaşma imkanı buluyorsunuz.

280570.jpg

Orta Asya Türk devletlerinden Harzemşahlar Devleti döneminden de izler taşıyan platoda Harzemşah Sarayı ve Ürgenç Çarşısı’nda gezinerek köklü Türk tarihinin mimarisi, kültürü ve yaşantısına şahit oluyorsunuz.

Osman Bey’in konağında özgün motifler, aksesuarlar, kılıçların yapıldığı eski demirci ocağı ve ev eşyalarıyla eski Türk aile yaşamı ve geleneklerine ilişkin birçok detaya rastlanıyor. Kayı Obası’nda oklar, atlar ve müzikler eşliğinde adeta o dönemde yolculuğa çıkmış gibi hissediyorsunuz. Obada kostüm ve aksesuarlarla hatıra fotoğrafı çektirmek, ata binmek, ustalarla çömlek yapmak gibi etkinlik imkanları da bulunuyor. Platoda yer alan restoranda Osmanlı şerbetinin eşsiz tadıyla serinlemek, geleneksel şerbet, kahve ve yemekleri tatma olanağı da mevcut.

whatsapp-image-2023-07-03-at-12-00-38-1.jpeg

Kayı Obası’nda belirli günlerde dizi oyuncuları okçuluk, güreş ve at şovu gibi gösteriler sergiliyor, ayrıca Arslanbek Sultanbekov gibi Türk dünyasının en önemli seslerinin konserleri düzenleniyor. Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ ve dizi oyuncuları da sık sık platoda ziyaretçilerle bir araya geliyor, etkinliklere katılıyor ve ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektiriyor.

280567.jpg

Dünyanın birçok coğrafyasından ziyaretçi akınına uğrayan Bozdağ Film Platoları’nı haftanın 7 günü saat 10:00-20:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Eşsiz bir ruh ve atmosfere sahip olan platoda kendi atalarınızdan izlerle zamanda yolculuğa giderek tarihi deneyimleme fırsatını kaçırmayın.

whatsapp-image-2023-07-03-at-12-08-36-1.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Nur Kama Arşivi