Fikret Coşar

Fikret Coşar

Birlik Beraberlik Noktası

Birlik Beraberlik Noktası

BBN HABER; yeni bir ses yeni bir heyecanla lakin çok uzun yıllar habercilik ve basında neredeyse bu UĞUR’da bir ömür tüketmiş başta UĞUR ÖZTEKE ve beraberindeki ekip arkadaşlarının tecrübesiyle yayın hayatına başladı. Başarılarının devamını dilerim.

Kıymetli abimiz UĞUR ÖZTEKE’nin teveccühü ve teşviki ile yazmaya ve sizlerle buluşmaya karar verdim.  Sizlerle buluşup faydalı bulduğum bilgi ve haberleri paylaşmak isterim. Faydalı olabilirsem ne mutlu bana. Bilginin paylaşımı da bilginin zekâtıdır.

Hepimiz bildiğimizin öğretmeni, bilmediğimizin talep edeni yani talebesi olmamız lazım. Bizler ilk iki emrinin İKRA (ALAK 96/ 1-3 ) olan bir dinin mensubu olarak ve “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.” diyen bir elçinin öğretisinin peşinden gitmemiz lazım.

BBN HABER dedik ya BİRLİK, BERABERLİK, NOKTASI şimdilerde en çok ihtiyacımız olan şey. BİRLİK & BERABERLİK içerisinde toptan doğru öğretilerde, hayırda ve hizmette, iyilikte birleşme NOKTASI olarak hizmete devam etmeliyiz.  Bunun ölçüsünü de Ali İmran 103. ayette buluruz.

“Hep BİRLİKte Allah’ın ipine (Kuran’a) sımsıkı sarılın ayrılmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmandınız da O kalplerinizi BİRLEŞTİRMİŞTİ.

İşte O’nun sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.” Ali İmran 3/ 103.ayet.

Hoş ayette böyle söyleniyor da milletimiz bunu sakın BİRLİKte olmayın, BERABER OLMAYIN, BİRLEŞMEYİN, PARAMPARÇA OLUN, hepiniz farklı farklı HİZİPLERE, FIRKALARA AYRILIN diye söylüyormuş gibi anlamış ve ona göre şu anda paramparça olmuş vaziyette.

ALLAH’ın dediğinin tam tersini yapıp ta FELAH bulmuş bir toplum olur mu? Eninde sonunda dağılır paramparça olur yok olur. Tarihte bunun çok örneği var. SADECE ADI KALMIŞ MEDENİYETLER BUNUN en güzel örneği şöyle dönüp TARİH AYNASINA BAKALIM.

Ne yapmalı denirse ölçü yukarıdaki ayette: Toptan sımsıkı ALLAH’IN İPİNE SARILMAK. BİRLİK VE BERABERLİK NOKTA yazı ile.

Hasılı BBN HABER: BİRLİK BERABERLİK NOKTASI VESSELAM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikret Coşar Arşivi