Fikret Coşar

Fikret Coşar

HES’e YES’ mi?

HES’e YES’ mi?

Bu sene daha evvelde aşina olduğumuz fakat başka anlamlarda kullandığımız HES kısaltması daha önce Hidro Elektrik Santralleri için kullanıldı. Kayseri Hacılar’da elektrik kablosu üreten bir fabrikanın markası oldu bu. Patentli ismi olarak biliyorduk ismini reklam olur diye yazamıyorum.  Şimdide korona / Covid-19 pandemi /salgınıyla beraber Hayat Eve Sığar sloganı olarak karşımıza çıkmaktadır; HES.
Bu uygulamanın kapsamı genişletilip herkese HES KODU çıkartıldı. HES Kodu olmayan vatandaşlar resmi dairelere alınmamaktadır. HES Kodu olup da RİSKLİ YANİ KORONA olanlar da diğer şahıslara hastalığı bulaştırmasın diye tespit edilip kurumlara alınmamakta ve karantina uygulamasına dâhil edilmektedir.
Seyahat esnasında yolculuk için otobüs, uçak, tren vb. araçlardan bilet alınırken de bu kod uygulaması yapılmakta. Bir nebze olsa da hasta olanların dolaşımını engelleyip seyahat esnasında ve vardıkları yerlerde diğer insanlara salgını bulaştırmasının önüne geçilmiş oldu.
Salgın için alınan tedbirler doğrultusunda maske ve fiziksel mesafe derken onu da kelime olarak yanlış kullanılan SOSYAL mesafeyi de yanlış anlayıp, uygulamada da hataya düştüler; SOSYAL mesafe kavramını yanlış uygulayıp kimse eşini, dostunu, arkadaşlarını, akrabalarını aramaz sormaz oldular. Herkes korkup kendi kabuğuna çekilip, bir köşeye sindi.
Gelinen bu noktada bende HES’e yeni bir anlam, işlev daha yükleyip bunu da hayata geçirelim diyorum. HAYATTA MI, EVDE Mİ, SAĞLIKLI MI yani yeni HES.

 HES’E YES’Mİ?

Lütfen eşinize, dostunuza, akrabalarınıza arkadaşlarınıza bu HES’i uygulayın. Hayatta mı Evde mi Sağlıklı mı öğrenmek için hiç değilse telefonla arayıp hal hatır sorun. Korkmayın telefon etmekle konuştuğunuz kişi korona /Covid olsa dahi size telefondan hastalık bulaşamaz.
Morale, ilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde birbirimize hiç olmazsa manevi destek verelim. Hasta olan yakınlarımız karantinada olacaklarından dışarı çıkamazlar. Dışarıdan marketten bir ihtiyaç, ekmek aş, ilaç her neyse bir ihtiyaçları var mı yok mu soralım, varsa ihtiyaçlarını giderelim onların bu süreci rahat atlatmalarına yardımcı olalım.

Bu pandemi sürecini de maddi, manevi desteklerimizle el birliği ila alt edeceğimize inanıyorum. Sağlıklı ve huzur dolu günler dilerim. Vesselam. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR