Fikret Coşar

Fikret Coşar

KADINLAR GÜN(Ü)MÜ GÖRDÜ DE!

KADINLAR GÜN(Ü)MÜ GÖRDÜ DE!

Kadınlara senede bir gün ayırıp, alın size kadınlar günü deyip senenin kalan günlerinde onlara, sana gününü göstermek tabiri var ya o şekilde her türlü eziyet ve zulmü reva gören bir toplum olduk. Bakın haber bültenlerine, gazetelere, televizyonlara neredeyse her gün dayak yiyen, yüzü gözü her tarafı MORARTILMIŞ, cinayete kurban giden kadınların haberleri var. Hepsine GÜNLERİNİ!!! göstermişler.

Bir de utanmadan, Allah'tan korkmadan DAYAK CENNETTEN çıkmadır iftirasını atanlar, CİNNET geçirmiş gibi etrafındakileri dayaktan geçirenler var…

Nisa suresi 34. ayette geçen bir kelimeyi de erkek egemen zihniyetli DAYAK ATTIRAN bir tanrı inancına sahip kafalar ayette geçen “Ayrılın, ara verin” vb anlamlara gelen lafzı da kadınlarınız nuşuz ederse/ isteğinizi yerine getirmezse “DAR(A)BEDİN” diye anlayıp yıllardır annelerimizi, kız kardeşlerimizi, halalarımızı, teyzelerimizi kısaca bu ümmetin kadınlarını dayaktan geçirmiş, morartmadıkları yerlerini bırakmamışlar. Bu KADINLAR(A) GÜNLERİ gösterilmiş. Bu darbeden oluşan morluktan mülhem MOR ÇATI SIĞINMA EVLERİ açılmıştır.

Bir ömür birlikte oldukları kadınlara sene sadece bir GÜN ayırıp KADINLAR GÜNÜ ismini vermelerinden belli değil mi zihniyet(sizlik)leri.?

Cahil bırakmak için kızların okutulmamasını, meslek sahibi olmasını engellenmesini tembih eden bir anlayış var. Kadınlar gün yüzü görmesin diye. Hasılı kadınları öteki cins yerine koymaktan vazgeçin İNSAN olduğunun farkına varın. Kadınlar olmasa idi siz hiç olmazdınız ERKEK EGEMEN zihniyetliler. Dikkatinizi çekerim. Önce İNSAN olun ve İNSAN kalın. Kadınlarında sizin gibi insan olduğunu unutmayın.

Kimseye de GÜNÜNÜ göstermeyin, bırakın kadınlar GÜNYÜZÜ görsünler vesselam.

*****

KADINLAR GÜNÜ

Yaptığın şeyler bereketlidir kadın

Senede bir gün anılmamalıdır adın

Zahmetle beraber taşımaktadır soyadın

Bazen cinayetlerde maktul; özge cansın

Hiç türemese keşke, töreye de kurbansın

Ayağa kaldırıp dünyayı, yapalım veryansın.

Ey kadın şefkat pınarı, dost, insansın

Kadın olmakta kabahati de olmayansın

Her şeyden evvel canansın niye canın yansın.

Hem eş, ana, yoldaş, hem arsın

Yanı başımız da yaralarımızı sararsın

Fırtınalarda sığınılacak limansın.

İhtiyaç oldu mu? Damarlara kansın

Elbet biter dertler, döner bir gün şansın

Herkes seni övgüyle, saygıyla ansın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikret Coşar Arşivi