Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

HERKES KENDİ KADERİNİ Mİ YAŞAR?

HERKES KENDİ KADERİNİ Mİ YAŞAR?

Evet, üzerimizde ki şoku atlatamayan var mı? Tabiri caizse öyle bir deprem oldu ki artçıları devam ediyor gibi de adlandırabiliriz. Her şey geçti gitti bitti ama hala aramızda puan durumuna bakma ihtiyacı duyan renktaşlar var. Öyle haftalar geçti ki hesap kitap yapmaktan beynimiz yandı. Elbette yaşananlar kolay değildi. Oldu bitti ve şu an birçoğumuz kendini boşlukta hissediyor.

Geçtiğimiz hafta "Gaziantep İstanbul deplasmanına gidiyor. Küme düşmesi kesinleşen Pendik ile oynayacak. Malum, Pendik düştüğü için maça asılacağını düşünmüyorum ve Antep kazanıp ligde kalır. Trabzon ile Ankaragücü maçında Trabzon maçı kaybeder ve Hatay'da kazanırsa temsilcimiz ile Hatay averaja kalıyor ve bu durumda Konyaspor küme düşüyor. Ankaragücü ile Konyaspor beraberlikle kapatır ve Hatay'da kazanırsa Ankaragücü ve Hatay averaja kalıyor. Ankaragücü ile Konyaspor'un yenildiği ve Hatay'ın da kazandığı durumda Ankaragücü küme düşüyor. Bu üç takımın hepsi kazanır veya hepsi kaybederse Hatay küme düşüyor. Bu üç takım berabere kalırsa Konyaspor ve Ankaragücü kurtarır ama Hatay küme düşer. Başka bir deyişle Ankaragücü deplasmanda Trabzonspor'u, Hatayspor ise evinde Rizespor'u yenerse ve temsilcimiz Konyaspor, Galatasaray'a mağlup olursa; Konyaspor, lige veda eder. Ankaragücü veya Hatayspor'dan en az biri dahi puan kaybederse Konyaspor ligde kalmayı garantiler." diye tarihe not düşmüştüm. Olabilecek tüm senaryolar bahse konu olmuştu ve geldiğimiz noktada çok şükür Ankaragücü kaybetti ve biz lige böylelikle tutunduk. Ama ne tutunma diyelim.

"Ankaragücü deplasmanda Trabzonspor'u, Hatayspor ise evinde Rizespor'u yenerse ve temsilcimiz Konyaspor, Galatasaray'a mağlup olursa; Konyaspor, lige veda eder." demiştik ya, senaryo tam da böyle ilerledi. Düşme olasılığımız kağıt üzerinde diğer takımlara nazaran çok daha düşüktü ama şans bu ya, bizim yanımızda olmayacak derken dakika 86'da Ankaragücü'ne mağlup olan Trabzon 87'inci dakikadan sonra üç gol atarak bizi resmen ipten aldı. Tabi bu dakikalarda maç devam ederken şampiyonluğunu ilan etmiş Galatasaray ve sadece sahada gezinen bir Konyaspor vardı. Her ne şartta olursa olsun ligin bazı bileşenleri var ve Ankaragücü aşağının kaderini belirledi. Şimdi mi? Fazla uzatmadan eteklerimizde ne varsa döküp önümüze bakma zamanı geldi. Ama tabi öncesinde aldığımız derin nefesi bırakalım da yaşadığımız belli olsun. Vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi
SON YAZILAR