Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

ÜST KATTA AİLE SALONUMUZ VARDIR

ÜST KATTA AİLE SALONUMUZ VARDIR

Evet, artık yerimiz çok dar desem sanırım yanılmam. Hani derler ya dost meclisi diye, teker teker vakti zamanı gelince ayrılanlar oluyor. Daha düne kadar Samsun, Kayseri, Karagümrük, Pendik gibi takımlar lige tutunmaya çalışıyordu. Son haftaya girerken kimi hala bizim gibi lige tutunmaya çalışırken kimisi gitti, kimisi ise kalmayı garantiledi. Samsunspor ve Kayseri ligde kalmayı garantilerken İstanbulspor'un ardından Pendik ve Karagümrük de veda edenler arasına adını yazdırdı. Biz mi? İşte orası çok karışık vesselam. Bulmaca gibi; yukarıdan aşağıya, soldan sağa gibi tahminleri ve olabilecekleri yazalım.

Gaziantep, İstanbul deplasmanına gidiyor. Küme düşmesi kesinleşen Pendik ile oynayacak. Malum, Pendik düştüğü için maça asılacağını düşünmüyorum ve Antep kazanıp ligde kalır. Trabzon ile Ankaragücü maçında Trabzon maçı kaybeder ve Hatay'da kazanırsa temsilcimiz ile Hatay averaja kalıyor ve bu durumda Konyaspor küme düşüyor. Ankaragücü ile Konyaspor beraberlikle kapatır ve Hatay'da kazanırsa Ankaragücü ve Hatay averaja kalıyor.

Ankaragücü ile Konyaspor'un yenildiği ve Hatay'ın da kazandığı durumda Ankaragücü küme düşüyor. Bu üç takımın hepsi kazanır veya hepsi kaybederse Hatay küme düşüyor. Bu üç takım berabere kalırsa Konyaspor ve Ankaragücü kurtarır ama Hatay küme düşer. Başka bir deyişle Ankaragücü deplasmanda Trabzonspor'u, Hatayspor ise evinde Rizespor'u yenerse ve temsilcimiz Konyaspor, Galatasaray'a mağlup olursa; Konyaspor, lige veda eder. Ankaragücü veya Hatayspor'dan en az biri dahi puan kaybederse Konyaspor ligde kalmayı garantiler.

Malum, hal böyle olunca kafalar karışıyor değil mi? Tek gerçek var. Ona buna bakmadan Galatasaray karşısında alınacak bir tek puan bile bizi ligde tutacaktır. Bu bir puan bizi ligde tuttuğu gibi Galatasaray'ı da şampiyon ilan edecektir. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Hatay'ı ağırlayan Beşiktaş'a bu maçı kazanamadığı için kahır mı etmeli yoksa berabere kaldığı için dua mı etmeli tam olarak bilemedim.

Beşiktaş kazansa Hatay düşmüştü. Hatay kazansa aşağısı tam olarak cehenneme dönecekti ki bizim kendi bağımızı kesmemiz için Galatasaray karşısında mutlak galip gelmemiz gerekecekti. Şu da bir gerçek ki son haftalarda ki bizim fikstürümüz de ağırdı. Günün şartlarında son maçı şampiyonluğa oynayan takımla değil de bir başka takımla oynasaydık belki bu kadar hesap kitap işine girmezdik. Ama malum, elimizde sihirli değnek olsa buraya değil kendi evimizde kaybettiğimiz Alanya maçına dokunup kaybettiğimiz üç puanı cetvele atar son hafta karnınızı kaşıyarak ligi kapatırdık. Şimdi mi? Ben Galatasaray ile golsüz berabere kalıp lige tutunacağımızı düşünüyorum. Umut ediyorum da diyebiliriz. Ya siz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi